Ολες οι εκδηλωσεις

Εργαστήριο

6 Απριλίου 2024

Εργαστήριο κατασκευής πρωτοτύπου μοτίβου – ψηφιδωτού για παιδιά

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το επάγγελμα του τυπογράφου το Σάββατο 06 Απριλίου 2024 στον Ρώσικο Στρατωνα

Εργαστήριο κατασκευής πρωτοτύπου μοτίβου – ψηφιδωτού για παιδιά

Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Δήμος Χανίων διοργανώνει ένα εργαστήριο παραδοσιακού μοτίβου και ψηφιδωτού για παιδιά στο χώρο του Ρωσικού Στρατώνα το Σάββατο 06 Απριλίου 2024 στις 11:00 π.μ. για ηλικίες απο 7 χρονών και άνω. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το επάγγελμα του τυπογράφου σε ένα διαδραστικό εργαστήριο.

Το εργαστήριο θα ξεκινήσει με σχολιασμό των λαϊκών μοτίβων της ελληνικής παράδοσης, τα οποία θα αποτελέσουν έμπνευση για τα παιδιά και θα χρησιμοποιηθούν στην δημιουργία μικρών κάδρων με θέμα τα σύγχρονα μοτίβα εμπνευσμένα από τη λαϊκή παράδοση
Το κάθε παιδί που συμμετέχει θα έχει δημιουργήσει ένα μικρό κάδρο με το δικό του πρωτότυπο σύγχρονο μοτίβο εμπνευσμένο από τη λαϊκή παράδοση με χρωματιστές ψηφίδες.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο του Γραφείου Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας εργάσιμες ημέρες και ώρες 28213 41613.

Κρατήσεις θα γίνονται από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Χανίων, με σχετικά βίντεο που παρουσιάζουν μία σειρά από παραδοσιακά επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανιστούν.

Δείτε το βίντεο για το επάγγελμα του τυπογράφου:

Συντελεστές

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων
Με τη συνεργασία της Σουλακέλλη Νεφέλη

Χρήσιμα

Ημερομηνία: Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 

Ώρα:                 11:00 π.μ.

Τοποθέσια:    Ρωσικός Στρατώνας

Δωρέαν Συμμετοχή με προ-κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 28213 41613 – Γραφείου Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας (εργάσιμες ημέρες και ώρες)

Κρατήσεις θα γίνονται απο την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024.