Ολες οι εκδηλωσεις

Εργαστήριο

25 Μαΐου 2024

Έκθεση/Εργαστήριο με τίτλο ”Στη Χώρα των σκιών”

Το κοινό θα έρθει σε επαφή με το επάγγελμα του τερζή το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στον Ρώσικο Στρατώνα.

Έκθεση/Εργαστήριο με τίτλο ”Στη Χώρα των σκιών”

Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Δήμος Χανίων με την συνεργασία του Περιπλανώμενου Μουσείου των Πολιτισμών διοργανώνει τρία εργαστήρια με παράλληλη έκθεση θεάτρου σκιών με τίτλο “Στη Χώρα των σκιών” στο χώρο του Ρωσικού Στρατώνα το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις

    • 10:30 π.μ.

    • 12:30 μ.μ. 

    • 14:30 μ.μ. 

Το κοινό θα εισέρχεται στον χώρο και με οργανωμένο τρόπο θα δει και θα αγγίξει τα εκθέματα τα οποία προέρχονται από τις χώρες όπου εμφανίζονται παραδοσιακά ενώ παράλληλα, θα υπάρχει σχετική αφήγηση (με στοιχεία ιστορικά, εθνολογικά, μύθους κλπ.)
Μετά θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα κατασκευάσουν μία φιγούρα του θεάτρου σκιών εμπνευσμένη από την πλούσια Κρητική φορεσιά και μαζί με τους εκπαιδευτές θα δοκιμάσουν να την εμψυχώσουν στο πανί.

Τα εκθέματα της έκθεσης είναι αυθεντικά και προέρχονται από τις χώρες όπου εμφανίζονται παραδοσιακά (Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος, Κίνα, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Καμπότζη).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο του Γραφείου Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας εργάσιμες ημέρες και ώρες 28213 41613.

Κρατήσεις θα γίνονται από την Δευτέρα 20 Μάϊου 2024.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Χανίων, με σχετικά βίντεο που παρουσιάζουν μία σειρά από παραδοσιακά επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανιστούν.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μπορείτε να βρείτε στο chania-heritage.gr

Δείτε το βίντεο για το επάγγελμα του τερζή:

Συντελεστές

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων
Με τη συνεργασία του Περιπλανώμενου Μουσείου των Πολιτισμών

Χρήσιμα

Ημερομηνία: Σάββατο 25 Μάϊου 2024 

Ώρες:                1ο Εργαστήριο 10:30 π.μ., 2ο Εργαστήριο 12:30 μ.μ., 3ο Εργαστήριο 12:30 μ.μ. 

Τοποθεσία:    Ρωσικός Στρατώνας

Δωρεάν Συμμετοχή με προ-κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 28213 41613 – Γραφείου Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας (εργάσιμες ημέρες και ώρες)

Κρατήσεις θα γίνονται από την Δευτέρα 20 Μάϊου 2024