Ολες οι εκδηλωσεις

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Περιγραφη χωρου

Η φράση ουδέν μονιμότερον του προσωρινού θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την ύπαρξη του θεάτρου της Ανατολικής τάφρου. Αυτό, διότι κατασκευάστηκε εν μια νυκτί το 1991 από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκη προκειμένου να φιλοξενήσει μια εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης.

Η βιαστική αυτή κατασκευή χρησιμοποιήθηκε ως μόνιμο θέατρο για 20 περίπου χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη της πόλης των Χανίων για ένα μεγάλο θερινό θέατρο. Αποτέλεσε τη βασική καλλιτεχνική σκηνή για την πόλη και η χωρητικότητά του ήταν περίπου 2200 άτομα. Η κατασκευή κατεδαφίστηκε το 2011.

Εν συνεχεία, το 2012 έγινε ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση του θεάτρου. Στο χώρο έχουν διαμορφωθεί ορισμένοι αναβαθμοί με φυσικό χώμα ώστε να ταιρίαζει καλύτερα με το χώρο της τάφρου και τα ενετικά τείχη απέναντι. Έχει χωρητικότητα 1350 θέσεις και μπορεί να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού, παραδοσιακές βραδιές, κλπ.

Το Θέατρο Ανατολικής Τάφρου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ν. Φωκά και Κύπρου, στον προμαχώνα Santa Luccia. Είναι πια ένας προορισμός – θεσμός για καλλιτέχνες, δημιουργούς, Χανιώτες και μη κατά τους θερινούς μήνες.

Πληροφοριες

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την εκδήλωση σας Πατήστε εδώ

Άλλοι χώροι