Ολες οι εκδηλωσεις

Εργαστήριο

13 Απριλίου 2024

“Τ’αργαλειού μυθογυρίσματα” (sold out)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την τέχνη της υφαντικής.
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το επάγγελμα του υφαντουργού το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στον Ρώσικο Στρατωνα.

“Τ’αργαλειού μυθογυρίσματα” (sold out)

Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Ρωσικός Στρατώνας, χώρος που ανακατασκευάστηκε από τον Δήμο Χανίων με στόχο να φιλοξενήσει δράσεις που αναδεικνύουν την πλούσια άυλη πολιτιστική κληρονομιά, γεμίζει παιδικές φωνές κάθε Σάββατο, με δωρεάν δράσεις που απευθύνονται στους μικρούς μας φίλους και έχουν ως στόχο να τους φέρουν κοντά με την παράδοση του τόπου μας.

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στον Ρώσικο Στρατώνα του Δήμου Χανίων στις 11:00 π.μ. τα παιδιά από 7 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το επάγγελμα της υφάντρας σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “Τ’αργαλειού μυθογυρίσματα” από την ομάδα  “Μυθογυρίσματα – Μουσικοσκαλίσματα”.

Το εργαστήριο πλαισιώνετε με την αφήγηση ενός αρχαίου μύθου και  λαϊκού παραμυθιού για την τέχνη της υφαντικής και παραδοσιακά τραγούδια με στίχους εμπνευσμένους από τις ιστορίες!
Στο εργαστήριο τα παιδιά μαθαίνουν την τεχνική της ύφανσης σε τελάρο με μάλλινα νήματα και ειδικές βελόνες.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο του Γραφείου Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας εργάσιμες ημέρες και ώρες 28213 41613.

Οι κρατήσεις θα γίνονται από την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Χανίων, με σχετικά βίντεο που παρουσιάζουν μία σειρά από παραδοσιακά επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανιστούν.

Δείτε το βίντεο για το επάγγελμα του υφαντουργού:

Συντελεστές

Διοργάνωση: Δήμος Χανίων

Με την συενργασία των:

Σοφία Βασιλειάδου – εικαστικά

Κυβέλη Κουκουδάκη – αφήγηση

Κυριάκος Ελευθεριάδης – μουσική

Χρήσιμα

Ημερομηνία: Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ώρα:                 11:00 π.μ.

Τοποθέσια:    Ρωσικός Στρατώνας

Δωρεάν Συμμετοχή με προ-κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 28213 41613 – Γραφείου Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας (εργάσιμες ημέρες και ώρες)

Οι κρατήσεις θα γίνονται από την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024.