Ολες οι εκδηλωσεις

21/04/2024

25/07/2023
26/07/2023

11:06

2

Εργαστήριο

25 Ιουλίου 2023 - 26 Ιουλίου 2023

Ανοιχτά Πανιά 2023 – moving the archive #workshop 1

 

Ανοιχτά Πανιά 2023 – moving the archive #workshop 1

Περιγραφή εκδήλωσης

Ανοιχτά Πανιά 2023
moving the archive#workshop 1

Η ομάδα undercurrent στο πλαίσιο της χορογραφικής-ηχητικής εγκατάστασης/περιήγησης moving the archive που θα παρουσιαστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου με επίκεντρο το Γ.Α.Κ.– Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, προσκαλεί σε μια σειρά από συμμετοχικά workshops/εργαστήρια. Το moving the archive αναζητά μια νέα οπτική επανάχρησης της ιστορικής παρακαταθήκης και παραθέτοντας πληροφορίες, ερωτήματα και προβληματισμούς αναδεικνύει ποικιλόμορφες πτυχές της τοπικότητας της Κρήτης.

Το εργαστήριο moving the archive#workshop 1 θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Ιουλίου και ώρες 18.00-21.00. Εστιάζει στην έννοια του αρχείου και πώς εγγράφονται ή πώς θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε αλλιώς τα (ιστορικά) γεγονότα. Η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοιχτή σε όσα άτομα της (τοπικής) κοινότητας επιθυμούν να συμμετάσχουν ανεξαρτήτως ιδιότητας, να διαδράσουν με την προτεινόμενη θεματική και να προσφέρουν τη δική τους οπτική. Τι είναι το αρχείο και πώς δημιουργείται; Τι είδους ερωτήματα και προβλήματα φέρει μαζί του; Ποιές φωνές κυριαρχούν και ποιές αποσιωπούνται; Τι μπορούμε να μάθουμε από ένα αρχείο πέρα από καθαρά ιστορικά γεγονότα; Αλλά και τι θα συνιστούσε μια σύγχρονη επανατοποθέτησή του μέσα από το σώμα;

Μέσα από επιλεγμένα συμμετοχικά tasks, τα συμμετέχοντα άτομα θα μπορούν να συνεργαστούν σε μικρότερες υποομάδες, να εμπλακούν σε ενσώματες διαδικασίες, να ανταλλάξουν ιδέες και σκέψεις και να αναστοχαστούν συλλογικά.

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί από την ομάδα undercurrent (Χριστίνα Καραγιάννη, Έλενα Νοβάκοβιτς, Νάσια Φουρτούνη)

Συντελεστές

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από την ομάδα undercurrent (Χριστίνα Καραγιάννη, Έλενα Νοβάκοβιτς, Νάσια Φουρτούνη).

Χρήσιμα

Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιουλίου
18:00-21:00
Δωρεάν κόστος συμμετοχής
Για πληροφορίες και κρατήσεις στο email: [email protected]