Ολες οι εκδηλωσεις

16/04/2024

24/07/2023
25/07/2023

10:04

2

Εργαστήριο

24 Ιουλίου 2023 - 25 Ιουλίου 2023

Ανοιχτά Πανιά 2023 – Εργαστήριο φωνής στην τέχνη της περφόρμανς «Αυτό είναι το τραγούδι μου»

 

Ανοιχτά Πανιά 2023 – Εργαστήριο φωνής στην τέχνη της περφόρμανς «Αυτό είναι το τραγούδι μου»

Περιγραφή εκδήλωσης

Ανοιχτά Πανιά 2023
Εργαστήριο φωνής στην τέχνη της περφόρμανς «Αυτό είναι το τραγούδι μου»

Στο πλαίσιο του έργου «Αηδόνι στη στράτα», αποτελούμενο από επιτόπια έρευνα και περιπατητική παράσταση-περφόρμανς με τραγούδια στο δημόσιο χώρο, είναι και το διήμερο βιωματικό εργαστήριο με κέντρο την ανθρώπινη φωνή, τη φωνητική υγεία και δύναμη και το πώς μοιραζόμαστε μουσική μεταξύ μας. Έχει τίτλο «Αυτό είναι το τραγούδι μου» και θα πραγματοποιηθεί με κάλεσμα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες τραγουδιστές. Στο εργαστήριο περιλαμβάνεται το μοίρασμα προσωπικών ιστοριών, όπου η καλλιτέχνης συνδιαλέγεται με τους συμμετέχοντες μοιραζόμενη επίσης, σχετικά μέρη της δουλειάς της, ανέκδοτα και ενδυναμωτικά μονοπάτια σκέψης που οδηγούν στη δημιουργία. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου και την επιτόπια έρευνα γύρω από πρόσωπα, ιστορίες και ίχνη ριζίτικων τραγουδιών όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στην μνήμη και την καρδιά, η καλλιτέχνης θα επιχειρήσει να δημιουργήσει πιθανές συμμετοχές για το τελικό έργο Αηδόνι στη Στράτα, εν είδει μικρής χορωδίας.

Η έρευνα της Καρύδη αντιμετωπίζει τη φωνή ως ένα εικαστικό αντικείμενο, όπου μέσα από πολυάριθμα έργα περφόρμανς, πειραματισμό και εφαρμογές, εστιάζει στο πώς σχετιζόμαστε με τη μουσική. Πώς επίσης μέσω της μουσικής χρησιμοποιώντας τραγούδια-βιώματα συνεχώς εξελίσσεται μια γενεαλογία τραγουδιών ως αλφάβητο, με το οποίο μπορεί κάποιος τραγουδώντας, πολύ ευκολότερα από ότι με το να μιλά, να μεταφέρει βιωμένο χρόνο. Κατά την επιτόπια έρευνα και το εργαστήριο, μέσα από τα ριζίτικα τραγούδια, θα συνεχιστεί το λεξιλόγιο τραγουδιών και ιστοριών και με αυτόν τον τρόπο μέσω του έργου θα ξαναπερπατήσουν αυτά τα τραγούδια της στράτας στους δρόμους της περιοχής. Επίσης θα πραγματοποιηθεί η σύνδεση ατόμων σε σύνολο, πράγμα που επιτρέπει σε ένα έργο να μιλήσει για την ανθρώπινη κατάσταση καθώς και να αποτυπωθεί με όρους κοινότητας και οικειότητας ένα τοπικό πολιτισμικό φορτίο.

Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με τη φωνή τους με απελευθερωτικούς όρους και θα έρθουν σε επαφή με μουσικά και ηχητικά εργαλεία δημιουργίας αφηγήσεων,ενώ μοιράζονται με την ομάδα μουσική που αγαπούν. Αυτή την βασική θεματική με σύνδεση στις ιστορίες των ανθρώπων, θα ερευνήσει με τους συμμετέχοντες η καλλιτέχνιδα-δημιουργός σε ένα εργαστήριο που είναι για όποιον αγαπά το τραγούδι ως μέσο έκφρασης.

Συντελεστές

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Β’ όροφος) από την Γεωργία Καρύδη.

Χρήσιμα

Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιουλίου
18:00-20:30
Δωρεάν κόστος συμμετοχής
Για πληροφορίες και κρατήσεις στο email: [email protected]