Ολες οι εκδηλωσεις

14/04/2024

05/10/2023
11/10/2023

07:28

2

Εκθεση,Εργαστήριο

5 Οκτωβρίου 2023 - 11 Οκτωβρίου 2023

Ανοιχτά Πανιά 2023 – Πες το Αθέατο/ Tell the Unseen

Εικαστική Έκθεση – Δράση.
Ελεάννα Ποντικάκη, Βάσω Πρωτοπαπαδάκη, Θάλεια Ραυτοπούλου, Scope Architects.

Ανοιχτά Πανιά 2023 – Πες το Αθέατο/ Tell the Unseen

Περιγραφή εκδήλωσης

Open call / Ανακοίνωση.

Γίνε μέρος της καλλιτεχνικής συμμετοχικής δράσης Πες το Αθέατο/ Tell the Unseen που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ανοιχτά Πανιά 2023!
Με ποιο τρόπο; Μοιράσου την ιστορία ενός αξιοσημείωτου περιστατικού που σου συνέβη σε δημόσιο χώρο στα Χανιά και έμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη σου.
Οι ιστορίες σας να γίνουν η αφορμή και η πρώτη ύλη για το καλλιτεχνικό έργο που θα παραχθεί από την καλλιτεχνική ομάδα και θα παρουσιαστεί στον φετινό κύκλο εκδηλώσεων των Ανοιχτών Πανιών!

Η δημιουργική ομάδα της καλλιτεχνικής δράσης Πες το Αθέατο / Tell the Unseen (Ελεάννα Ποντικάκη, Βάσω Πρωτοπαπαδάκη, Θάλεια Ραυτοπούλου, Scope Architects) απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για κατάθεση προσωπικών ιστοριών στην καλλιτεχνική δράση που ετοιμάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ανοιχτών Πανιών 2023.
Η δράση αυτή θα είναι βασισμένη σε ιστορίες που συνέβησαν στους δρόμους της πόλης και έχουν μείνει στην μνήμη για προσωπικούς λόγους. Μπορεί να είναι ένα συμβάν ασήμαντο φαινομενικά, αλλά μεγάλης σημασίας για το άτομο που το έζησε. Κάτι αστείο ή τραυματικό ή τρομακτικό ή παράξενο. Ή μπορεί απλά να είναι μία στιγμή που έμεινε στην μνήμη μόνο και μόνο επειδή εκτιμήθηκε η μοναδικότητά της. Ό,τι θεωρεί η κάθε μία και ο καθένας ως κάτι που θα το θυμούνται για πάντα σε σχέση με τα Χανιά και την εμπειρία τους μέσα στην πόλη, στους δρόμους, τα πάρκα, τις παραλίες και τις γειτονιές.
Οι ιστορίες αυτές θα γίνουν τμήμα του πρότζεκτ Πες Το Αθέατο / Tell The Unseen που θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων των Ανοιχτών Πανιών 2023.
Το καλλιτεχνικό έργο Πες Το Αθέατο / Tell The Unseen εξερευνά πώς ο βιωμένος χώρος μέσα από την προσωπική προφορική ιστορία μπορεί να αποκαλύψει αθέατες πτυχές του δημόσιου, του συλλογικού, του κοινωνικού ή και του ιστορικού χώρου και πώς αυτές οι πτυχές και πιθανές συνδέσεις, μπορούν να επανατοποθετηθούν ως καλλιτεχνική εμπειρία μέσα από τη συμμετοχική δράση.

Οδηγίες Συμμετοχής:
Η πρόσκληση επιδιώκει την συμπερίληψη πραγματικών ιστοριών που συνέβησαν σε δημόσιο χώρο στα Χανιά, στο καλλιτεχνικό πρότζεκτ Πες Το Αθέατο / Tell The Unseen, που θα παρουσιαστεί στo πλαίσιo του φεστιβάλ Ανοιχτά Πανιά τον Νοέμβριο 2023.
Τα άτομα που επιθυμούν να συμμετέχουν καλούνται να ηχογραφήσουν την εξιστόρηση ενός αληθινού περιστατικού που τους συνέβη στα Χανιά ή που υπάρξανε μάρτυρες αυτού. Η ιστορία μπορεί να έχει οποιοδήποτε θέμα, οι μόνες προϋποθέσεις είναι i) να έχει συμβεί σε δημόσιο χώρο και να αναφέρεται συγκεκριμένα η περιοχή/συνοικία ή/και ο δρόμος και η χρονολογία, ii) να είναι ένα περιστατικό με ιδιαίτερο νόημα κυρίως για το άτομο που το αφηγείται, και iii) να είναι είτε σε μορφή ηχητικού αρχείου είτε σε μορφή οπτικοακουστικού αρχείου και να σταλεί μέσω της φόρμας.

Τεχνικές Οδηγίες:
Φροντίστε ο ήχος να είναι καθαρός, ηχογραφείστε τον εαυτό σας σε εσωτερικό χώρο και μιλήστε κοντά στο μικρόφωνο. Αν αποφασίσετε να γυρίσετε βίντεο, σιγουρευτείτε ότι ο ήχος είναι καθαρός και αποφύγετε σημεία με δυνατό αέρα.
Το αρχείο να μην ξεπερνά τα 10MB, διαφορετικά θα πρέπει να σταλεί μέσω ειδικής πλατφόρμας αποστολής αρχείων (wetransfer, myairbridge, κτλ) στο [email protected]
Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην αφήγησή σας.
Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την καλλιτεχνική ομάδα στο [email protected].

Το υλικό μπορεί να αποστέλλεται από τις 7 Αυγούστου έως και τις 11 Οκτωβρίου.

Συντελεστές

Επιμέλεια: Ελεάννα Ποντικάκη
Εικαστική δημιουργία: Βάσω Πρωτοπαπαδάκη
Εικαστική δημιουργία: Θάλεια Ραυτοπούλου
Σχεδιασμός αστικής περιήγησης – Εικαστική παρέμβαση: Scope Architects (Γεωργία Κωστοπούλου, Γιώργος Περράκης, Άρτεμις Σκουλούδη)

Χρήσιμα

7 Αυγούστου έως και τις 11 Οκτωβρίου

Για άτομα άνω των 18 ετών.