Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις

10 Οκτωβρίου 2022

Πολιτικό-Πνευματικό Μνημόσυνο Για Τον Γιώργο Πιτσιτάκη

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-Κ.Α.Μ. και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων σας καλεί να συμμετέχετε στο πολιτικό-πνευματικό μνημόσυνο για τον Γιώργο Πιτσιτάκη.

Πολιτικό-Πνευματικό Μνημόσυνο Για Τον Γιώργο Πιτσιτάκη

Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-Κ.Α.Μ. και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων σας καλεί να συμμετέχετε στο πολιτικό-πνευματικό μνημόσυνο για τον Γιώργο Πιτσιτάκη, δάσκαλο-ιστορικό ερευνητή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, στις 6.30 μ.μ. στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» των Χανίων.

Θα παρουσιαστεί η ζωή και το έργο του σπουδαίου Δασκάλου και ακούραστου εργάτη της ιστορικής έρευνας και του μαθητικού Τύπου.

Την κεντρική αναφορά θα κάνει ο ΦΩΤΗΣ ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ εκ μέρους του Σ.Ε.Π.Ε. Χανίων και θα υπάρξει παρέμβαση από εκπρόσωπο του Ιδρύματος «Δημήτρης Γληνός».

Θα προβληθούν αποσπάσματα από ομιλίες και συνεντεύξεις του και θα παρουσιαστούν επιλεγμένα μαθητικά έντυπα.

Θα υπάρξουν και σύντομες παρεμβάσεις από φίλους και συνεργάτες του στο μέτρο του διαθέσιμου χρόνου.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει ένθετο αφιέρωμα στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», της οποίας υπήρξε τακτικός αρθρογράφος, το οποίο και θα διανέμεται στους συμμετέχοντες.

Συντελεστές

ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου
Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων
Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας Κρήτης «Τύπος και Ουσία» (www.typoskaiousia.gr)

Η Οργανωτική Επιτροπή
Γιώργος Δασκαλάκης- Ευθύμης Λεκάκης
Το επίγραμμα της εκδήλωσης είναι από στίχο νεανικού ποιήματος του Δημήτρη Γλήνού, ο οποίος –κατά το ήμισυ- αποτέλεσε και τον τίτλο του τελευταίου βιβλίου του Γιώργου Πιτσιτάκη.
Συνεργάτες: Κώστας Θεριανός, Βαγγέλης Κακατσάκης, Αγγέλα Μάλμου M, Κωνσταντίνα Κληρονομου, Στέλλα Κόνιαλη, Δημήτρης Μαριδάκης, Γεώργιος Μυλωνάκης, Γιώργος Κουντούρης, Κωνσταντίνα Ριτσάτου. κ.α.

 

Χρήσιμα

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022
Ώρα: 6.30 μ.μ.
Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» των Χανίων.