Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις,Συναυλίες

24 Ιουνίου 2023

Μουσικό Σύνολο Vamos

40 χρόνια Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη.

Μουσικό Σύνολο Vamos

Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Νίκος Καζαντζάκης έζησε σε μια εποχή που στιγματίστηκε από σημαντικά γεγονότα τόσο γεωπολιτικά όσο και στον χώρο της Τέχνης. Αφιερώθηκε στο γράψιμο και στην προσπάθεια να γνωρίσει όσο γίνεται περισσότερους πολιτισμούς (Ταξιδεύοντας) από τους οποίους και εμπνεύστηκε.

Το Μουσικό Σύνολο Vamos οργάνωσε ένα μουσικό ταξίδι σε αυτή την εποχή, με στόχο να συστήσει στο κοινό μια κουλτούρα μακρινή μεν, αλλά διαχρονική, γιατί η συνταγή της είχε πολύ γερές βάσεις και άντεξε μέχρι τις μέρες μας. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει μια γνωριμία με μεγάλες μουσικές στιγμές που έμειναν αποτυπωμένες στο χρονολόγιο του πολιτισμού μας.
Ατίκ, Πιάφ, Σκαλκώτας, Κούρτ Βάιλ , δίνουν ανάμεσα σε άλλους το παρόν σε ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής με μουσικές και τραγούδια εποχής από τις χώρες της Ευρώπης που ταξίδεψε ο Νίκος Καζαντζάκης.
Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία Ιταλία χώρες που απετέλεσαν σταθμούς στη ζωή του μεγάλου συγγραφέα δίνουν τα διαπιστευτήριά τους μέσα από μεγάλες μουσικές επιτυχίες της εποχής.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Συντελεστές

Σολίστ: Τάσος Αποστόλου, Άννα Κώττη
Ενορχήστρωση Διεύθυνση Ορχήστρας: Θανάσης Παπαθανασίου

Χρήσιμα

Σάββατο 24 Ιουνίου
Ώρα: 21:00
Φρούριο Φιρκά Χανιά

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ βιβλίου του Δήμου Χανίων.

Είσοδος Ελεύθερη.