Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις

6 Νοεμβρίου 2022

13ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2022

13ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2022 «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, ΔΙΑΔΙΔΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ!» Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων…

13ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2022

Περιγραφή εκδήλωσης

13ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2022
«ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, ΔΙΑΔΙΔΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ!»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας και η ομάδα μας “Χανιά :φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού” , την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, διοργανώνει τον 13o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, του ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και του IBFAN Greece .
Φέτος, μετά από 2 χρόνια περιορισμού, απαγορεύσεων και εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στις συναθροίσεις-συγκεντρώσεις, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας, ανακοινώνει με χαρά την πραγματοποίηση του 13ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού διοργανώνοντας εκδηλώσεις και συναντήσεις από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα δίνοντας παρών και αυτή τη χρονιά.
Το 2010, για πρώτη φορά η πρωτοβουλία λίγων μητέρων, με απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή, αυτή του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, που πλέον αποτελεί σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για τη χώρα μας.
Η εκδήλωσή μας πλέον αριθμεί 13 χρόνια παρουσίας σε αυτή τη γιορτή με αυτό τον μοναδικό τρόπο ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και υποστήριξης των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».
Τα τελευταία χρόνια οι μητέρες που συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση δέχονται συχνά ερωτήσεις του τύπου: «Γιατί να συμμετέχεις κανείς σε μια τέτοια γιορτή;» «Γιατί να βγεις να θηλάσεις δημόσια;» «Τι είναι αυτό που θέλεις να επιδείξεις;» «Θέλεις να δείξεις ότι είσαι καλύτερη μητέρα επειδή θηλάζεις;». Ο Δημόσιος Ταυτόχρονος Θηλασμός μπορεί να ξεκίνησε ως μια πράξη βοήθειας, ενδυνάμωσης της θηλάζουσας μητέρας και ως έμπρακτη κίνηση στήριξης της φυσικότητας της εικόνας του μητρικού θηλασμού, καθώς είχε πια αυτή «χαθεί» από την κοινωνία μας, έχει μετουσιωθεί όμως σε μια 13χρονη ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας από θηλάζουσα σε θηλάζουσα, διάδοση πληροφορίας και γνώσης και αγάπης για τον μητρικό θηλασμό και τη σπουδαιότητά του, που θηλάζουσες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, Ταυτόχρονα την ίδια μέρα και ώρα, Δημόσια σε εξωτερικό χώρο και όχι κλεισμένες μέσα στο σπίτι και αποκομμένες, Θηλάζουν αν το επιθυμούν τα μωρά ή νήπια τους, ενωμένες όλες, σαν μια καρδιά που χτυπά δυνατά από την τόσο μεγάλη δόση ωκυτοκίνης, που περιβάλλει όλη τη χώρα. Κυρίως όμως εξακολουθεί να αναδεικνύει την αναγκαιότητα υποστήριξης, εμπιστοσύνης στη φύση μας και της διάδοσης του μητρικού θηλασμού, όχι ως μια κίνηση εντυπωσιασμού ή επίδειξης αλλά ως μια πράξη ένωσης και ταύτισης όλων των θηλαζουσών της Ελλάδας που θήλασαν, θηλάζουν και θα θηλάζουν.

«ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, ΔΙΑΔΙΔΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ!»
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, γιατί είναι δικαίωμά μου και του παιδιού μου.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, γιατί αναγνωρίζω τα αμέτρητα οφέλη του.
ΔΙΑΔΙΔΩ, γιατί είναι ό,τι πιο φυσικό, φυσιολογικό υπάρχει κι αν χρειαστείς βοήθεια είμαι εδώ να σε στηρίξω και να σε καταλάβω. Γιατί η «βοήθεια από μητέρα σε μητέρα» αποδίδει!

Η ομάδα “Χανιά :φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού” τιμώντας την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, σας προσκαλεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ. σε μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό στον χώρο του Θεάτρου του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών
(https://facebook.com/events/s/%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1-13%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%87/879878033178448/)

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

*To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

#θηλάΖΩ #thilaZO #ΠΤΔΘ2022
#13οςΠΤΔΘ #normalizebreastfeeding
#supportpreastfeeding #chania_thilasmos #xaniathilasmos
@xaniathilasmos

Συντελεστές

Οι διοργανώτριες και διαχειρίστριες
της ομάδας “Χανιά: φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού”

Βούλγαρη Νικολέτα
Ιωάννα Καρτσωνάκη
Αργυρώ Κογχυλάκη
Λιγκουνάκη Κατερίνα
Παπαδογιαννάκη Σοφία
Πουλικίδου Νατάσα
Τζομπανάκη Αργυρώ

Χρήσιμα

Για περισσότερες πληροφορίες:
👉https://www.facebook.com/xaniathilasmos
👉https://www.facebook.com/groups/chaniathilasmos/?ref=share_group_link
👉[email protected]

[email protected] @thilazo

Με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, του ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και του IBFAN Greece