Ολες οι εκδηλωσεις

Εργαστήριο

16 Οκτωβρίου 2022

Ανοιχτά Πανιά 2022 – Λίμνες: μύθοι, ιστορίες και νοήματα – εικαστικό εργαστήριο

Ανοιχτά Πανιά 2022 – Λίμνες: μύθοι, ιστορίες και νοήματα. Όλγα Ευαγγελίδου, Irene Ragusini & Νεφέλη Παπαϊωάννου. Το έργο Λίμνες: μύθοι, ιστορίες και νοήματα, είναι μια…

Ανοιχτά Πανιά 2022 – Λίμνες: μύθοι, ιστορίες και νοήματα – εικαστικό εργαστήριο

Περιγραφή εκδήλωσης

Ανοιχτά Πανιά 2022 – Λίμνες: μύθοι, ιστορίες και νοήματα.
Όλγα Ευαγγελίδου, Irene Ragusini & Νεφέλη Παπαϊωάννου.

Το έργο Λίμνες: μύθοι, ιστορίες και νοήματα, είναι μια in situ ταινία, η οποία συνδυάζει στοιχεία ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας. Πρωταγωνίστριες της ταινίας είναι η λίμνη Κουρνά́ και η λίμνη Αγιάς. Και οι δύο χαρακτηρίζονται από́ ιδιαίτερη βιοποικιλότητα και πανίδα. Το έργο αντλεί́ έμπνευση από́ το φυσικό́ τοπίο των δύο λιμνών, την ανθρώπινη δραστηριότητα, τα πλάσματα και τους μύθους που τις συνοδεύουν.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη Αγιάς του Δήμου Χανίων εικαστικό εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών μαζί με τους γονείς τους.
Οι συμμετέχοντες/ουσες θα δημιουργήσουν μέσω της ζωγραφικής και της γλυπτικής τα δικά τους φανταστικά πλάσματα έχοντας ως αναφορά την πανίδα της περιοχής. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα αποτελέσουν την έμπνευση για το κοστούμι και τα σκηνογραφικά αντικείμενα της ταινίας.

Η ταινία ή το συλλογικό αυτό πορτραίτο, που θα συντίθεται από τις λίμνες, τους μύθους και κατ’ επέκταση τη σχέση τους με τον άνθρωπο θα παρουσιαστεί μαζί με τα ενδυματολογικά και σκηνογραφικά αντικείμενα, ως γλυπτά πλέον, στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Χαμάμ της οδού Κατρέ στις 5 Δεκεμβρίου.

Συντελεστές

Όλγα Ευαγγελίδου, Irene Ragusini & Νεφέλη Παπαϊωάννου

Χρήσιμα

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη Αγιάς του Δήμου Χανίων εικαστικό́ εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών μαζί με ένα γονέα ή κηδεμόνα.

Διάρκεια Εργαστηρίου (3 ομάδες παιδιών).
1η ομάδα: 10:00 – 12:00
2η ομάδα: 12:15 – 14:15
3η ομάδα: 14:30 – 16:30

Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσης: [email protected]

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στον Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό Αγυιά (ΜΥΗΣ Αγυιά).
Ευχαριστούμε το μουσείο του υδροηλεκτρικού σταθμού για την συνεργασία.

Διάρκεια έκθεσης στο Χαμάμ της οδού Κατρέ: 5 έως 18 Δεκεμβρίου