Ολες οι εκδηλωσεις

Συνέδριο

29 Μαρτίου 2024 - 31 Μαρτίου 2024

«Οπτικοακουστικός και Κινηματογραφικός Γραμματισμός»

1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή με τίτλο “Οπτικοακουστικός και  Κινηματογραφικός Γραμματισμός. Θέαση – Κριτική προσέγγιση – Δημιουργία”

«Οπτικοακουστικός και Κινηματογραφικός Γραμματισμός»

Περιγραφή εκδήλωσης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει, στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2024, στα Χανιά το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή με τίτλο “Οπτικοακουστικός και Κινηματογραφικός Γραμματισμός. Θέαση – Κριτική προσέγγιση – Δημιουργία.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η αποτύπωση της δυναμικής σχέσης Οπτικοακουστικών Τεχνών και Εκπαίδευσης διαμέσου της καταγραφής των θεωρητικών τάσεων και της ανάδειξης των πρακτικών εφαρμογών του οπτικοακουστικού και κινηματογραφικού γραμματισμού στο σύγχρονο σχολείο και της ανάδειξης των πρακτικών συνεργασίας και συν-δημιουργίας της τυπικής εκπαίδευσης (εκπαιδευτική κοινότητα) και της άτυπης εκπαίδευσης (φορείς οπτικοακουστικών τεχνών και δημιουργοί οπτικοακουστικών προϊόντων).

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, επιστήμονες-ερευνητές, καλλιτέχνες-δημιουργοί, επαγγελματίες του χώρου της οπτικοακουστικής έκφρασης, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος/η, που θέλει να συμβάλλει σε ένα γόνιμο προβληματισμό σε σχέση με τη θεματολογία του Συνεδρίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν: Κεντρικές ομιλίες, Προφορικές εισηγήσεις -δια ζώσης και σύγχρονες εξ αποστάσεως- (ερευνητικές μελέτες και διδακτικές εφαρμογές), Στρογγυλές Τράπεζες και Βιωματικά εργαστήρια.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία, την συμμετοχή και την υποστήριξη κορυφαίων φορέων της εκπαίδευσης, του κινηματογράφου και του πολιτισμού ευρύτερα.

Συντελεστές

Διοργάνωση

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και οι δράσεις του αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά  και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Το Συνέδριο υλοποιείται σε συνεργασία με:

۰ Το Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

۰ ECFA – European Children’s Film Association

۰ Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA

۰ Το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Π.Α.Δ.Α.

۰ Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου

۰ Το πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας» του Ε.Α.Π.

۰ Το Πολυτεχνείο Κρήτης

۰ Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

۰ Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Χρήσιμα

Οι υποψήφιοι/ες εισηγητές/τριες (των προφορικών ανακοινώσεων) και οι υποψήφιοι/ες εμψυχωτές/τριες των εργαστηρίων θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα-περίληψη έως 18 Φεβρουαρίου 2024 στις σχετικές φόρμες που θα βρείτε στην διεύθυνση

https://chaniafilmfestival.com/oakg/

Στην παραπάνω διεύθυνση θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το συνέδριο