Ολες οι εκδηλωσεις

21/04/2024

10/09/2023
12/08/2023

11:36

2

Εκθεση

12 Αυγούστου 2023 - 10 Σεπτεμβρίου 2023

Social Design / Cultural Events Posters του Δημήτρη Αρβανίτη

Προφεστιβαλικές Εκθέσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Social Design / Cultural Events Posters του Δημήτρη Αρβανίτη

Περιγραφή εκδήλωσης

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, σταθερά στο ραντεβού τους με το κοινό, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά τις Προφεστιβαλικές Εκθέσεις για το καλοκαίρι του 2023.

Social Design / Cultural events posters του Δημήτρη Αρβανίτη.

Στον όροφο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, παρουσιάζονται 50 αφίσες από τη σπουδαία δουλειά ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες σχεδιαστές, του Δημήτρη Αρβανίτη.

Ο Δημήτρης Θ. Αρβανίτης γεννήθηκε στη Χαλκίδα και ζει στην Αθήνα όπου εργάζεται ως σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας για το Espresso Studio. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής σε περιοδικά, εφημερίδες, δισκογραφικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους. Σχεδιάζει αφίσες, βιβλία, εταιρικά σήματα, διοργανώνει εκθέσεις, ενώ δουλειές του υπάρχουν σε Μουσεία ντιζάιν (Les Arts Decoratif – Παρίσι, Dansk Plakat Museum – Δανία), καθώς και σε εκδόσεις και αρχεία Ευρωπαϊκών Μπιενάλε. Έχει γράψει άρθρα για τη γραφιστική σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει εκδώσει βιβλία. Το 2004, εξελέγη μέλος της Alliance Graphique Internationale. Από το 1986, συμμετέχει στις κυριότερες ΜπιενάλεΑφίσας σε χώρες από την Πολωνία μέχρι το Ιράν. Θεωρείται ως ένας από του κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές έντυπης επικοινωνίας.

Ζωγραφική στον Κινηματογράφο, Έκθεση Κινηματογραφικής Αφίσας.

Στο ισόγειο του κτιρίου παρουσιάζονται γιγαντοαφίσες, μοναδικά έργα τέχνης, ζωγραφισμένα στο χέρι. Αφίσες και μακέτες που χρησιμοποιήθηκαν σε γερμανικούς κινηματογράφους τις δεκαετίες ‘40, ’50,‘60. Οι μοναδικές κινηματογραφικές χειροποίητες αφίσες δεν είναι απλώς αφίσες, είναι καλλιτεχνικές δημιουργίες, είναι ένα ξεχωριστό είδος τέχνης που αξίζει θαυμασμό. Γιγαντοαφίσες από το ίδιο καλλιτεχνικό Στούντιο υπάρχουν, στις συλλογές των μεγαλύτερων Μουσείων του κόσμου, όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης (Μ.Ο.Μ.Α.), στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και Μονάχου και άλλα ευρωπαϊκά Μουσεία. Την έκθεση συμπληρώνουν σπάνιες κινηματογραφικές μηχανές και άλλα τεκμήρια από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η συλλογή ανήκει στο Λευτέρη Λαμπράκη.

Συντελεστές

Οργάνωση – Παραγωγή : Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης
Επιμέλεια Εκθέσεων : Λευτέρης Λαμπράκης
Συνδιοργάνωση – Υποστήριξη : Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Περιφέρεια Κρήτης

Χρήσιμα

Διάρκεια έκθεσης:
Σάββατο 12 Αυγούστου2023 – Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας:
10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. & 6.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.

Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=WjZMR70Otjk
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8V9CZRquPkQ

Είσοδος Ελεύθερη.