Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις,Συναυλίες

3 Σεπτεμβρίου 2023

«είμαστε 1013»

Η ΚΡΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

«είμαστε 1013»

Περιγραφή εκδήλωσης

Δείτε εδώ τα τραγούδια και τους στίχους τους:
ΕΙΜΑΣΤΕ 1013 – ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Την Κυριακή 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, στις 7 μ.μ. ΑΚΡΙΒΩΣ θα πραγματοποιηθεί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων – για δεύτερη φορά – μεγάλη συνάντηση φίλων της ελληνικής μουσικής.
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί συγκεντρώνονται και τραγουδάνε μαζί, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, τα πλέον αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σ’ ένα σύντομο πρόγραμμα διάρκειας 40′. Δημιουργούμε έτσι μια μοναδική μουσική εμπειρία, μια ανάμνηση ζωής που εκπέμπει δύναμη, πολιτισμό και αισιοδοξία.

Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετέχουν όλες οι μουσικές ομάδες και σύνολα της Κρήτης: χορωδίες (επαγγελματικές, ερασιτεχνικές, σχολικές), βυζαντινοί χοροί, σύνολα παραδοσιακής μουσικής, μικρά ή μεγάλα μουσικά σύνολα, καθηγητές μουσικής με ομάδες μαθητών τους, ωδεία και μουσικές σχολές, σωματεία ή κοινωνικοί φορείς με καλλιτεχνική δράση, κ.α.
Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό μελών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στις μουσικές ομάδες φίλοι ή συγγενείς των μελών και αυξάνοντας έτσι την παρουσία της ομάδας στην εκδήλωση.

Η συμμετοχή όλων στην εκδήλωση είναι απολύτως δωρεάν.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

– Είμαστε ΟΛΟΙ καλεσμένοι να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη χορωδία και να τραγουδήσουμε τις μελωδίες του Μίκη και τα λόγια των ποιητών.
– Δεν απαιτείται καμία ειδική μουσική γνώση παρά μόνο η ενεργή συμμετοχή και η παρακολούθηση των οδηγιών του μαέστρου, Γιώργου Σαλτάρη
– Τόπος συνάντησης: πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμί
– Ώρα συνάντησης: 18:30
– Ώρα έναρξης: στις 19:00 ΑΚΡΙΒΩΣ
– Ώρα λήξης: 19:50
– Δεν συστήνεται ομοιόμορφη αμφίεση. Τα μέλη των χορωδιών που συμμετέχουν μπορούν να φορούν τη στολή του μουσικού συνόλου τους.
– Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν έντυπα φυλλάδια με τους στίχους των τραγουδιών
– Το μουσικό σύμβολο (νότες) που φαίνεται στο κείμενο των στίχων, δηλώνει ότι στο σημείο εκείνο η ορχήστρα παίζει κάποιο μικρό ή μεγάλο μουσικό θέμα.

 

Η εκδήλωση «είμαστε 1013» εντάσσεται στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2023» που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.

Συντελεστές

Συνδιοργάνωση:
Περιφέρεια Κρήτης,
Δήμος Χανίων,
ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ,
Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος 

Οργάνωση:
Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

Χρήσιμα

Κυριακή 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Ώρα: 19.00
Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ανοιχτές Πρόβες:
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 στις 4.00 μ.μ.
Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 στις 10 π.μ.

e-mail Επικοινωνίας: [email protected]