Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις

7 Νοεμβρίου 2022

4ο εργαστήριο VARCITIES

Ο Δήμος Χανίων σας προσκαλεί στο 4ο εργαστήριο VARCITIES! Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο 4ο διαδραστικό εργαστήριο που θα διεξαχθεί στο ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι) στις…

4ο εργαστήριο VARCITIES

Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Δήμος Χανίων σας προσκαλεί στο 4ο εργαστήριο VARCITIES!

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο 4ο διαδραστικό εργαστήριο που θα διεξαχθεί στο ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι) στις 7 Νοεμβρίου 2022, 18:00 – 20:30, και να μοιραστείτε μαζί μας τις ιδέες σας.

Σε αυτό το εργαστήριο, έχοντας λάβει υπόψη τις προτάσεις που έγιναν από εσάς στα εργαστήρια που προηγήθηκαν, θα σας παρουσιάσουμε τον αναθεωρημένο σχεδιασμό των «Οραματικών Λύσεων» πριν από την υλοποίηση τους.

Οι λύσεις αυτές αφορούν έργα/δράσεις που είναι βασισμένα στη φύση και την ψηφιακή τεχνολογία και έχουν στόχο την βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών της πόλης μας.

1. Mobile Urban Living Room (MULαR): ευέλικτη πολύ-λειτουργική κατασκευή που θα μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους της πόλης αναβαθμίζοντας τους και ενισχύοντας τη σχέση των πολιτών με τη φύση.

2. Αναβάθμιση των Δημοτικών Ποδηλάτων σε Έξυπνα Ποδήλατα: ενσωμάτωση αισθητήρων στα υφιστάμενα ποδήλατα του Δήμου που καταγράφουν τις συνθήκες μικροκλίματος, την ποιότητα του αέρα και τα επίπεδα θορύβου.

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα, θα σας παρουσιάσουμε την εξέλιξη του σχεδιασμού των οραματικών λύσεων, την πορεία ανάπτυξης των ψηφιακών τεχνολογιών που συνοδεύουν τις λύσεις (πλατφόρμα υγείας και ευημερίας, παιχνίδι μεικτής πραγματικότητας) και θα ζητήσουμε την άποψή σας για την οριστικοποίησή τους και την περαιτέρω εκμετάλλευσή τους.

 

Χρήσιμα

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής
Δέσποινα Γιανναράκη, 2821341642-1

Πρόγραμμα