ΠΕΣ ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ / TELL THE UNSEEN

Εικαστική Έκθεση – Δράση

ΠΕΣ ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ / TELL THE UNSEEN

Το πρότζεκτ ΠΕΣ ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ / TELL THE UNSEEN είναι μία βιωματική δράση που προσκαλεί και εμπλέκει τις/τους κατοίκους των Χανίων σε μία εμπειρία επανάγνωσης και επανασύνδεσης με την πόλη τους μέσα από τις δικές τους μνήμες και αφηγήσεις. Είναι μία σύγχρονη και συνδυαστική καλλιτεχνική προσέγγιση που βασίζεται στις προσωπικές ιστορίες των κατοίκων για να αποτυπώσει την αθέατη ιστορία της πόλης. Εστιάζουμε στη μνήμη σε σχέση με το αστικό περιβάλλον, αλλά και εγείρουμε το ερώτημα της αστικής ταυτότητας όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από το προσωπικό βίωμα που αφήνει το ίχνος του στην καθημερινότητα και συνδέεται με διαφορετικά στοιχεία του τόπου. Παράλληλα, ερευνούμε την ιστορία σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, γεγονότα που συνέβησαν εκεί, μαρτυρίες και αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και αστικούς μύθους. Πρόκειται δηλαδή για ένα έργο που μιλά για τον κόσμο και την πόλη των Χανίων, την σχέση ανάμεσα στο άτομο, την κοινότητά του και το αστικό του περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ (Ελεύθερη είσοδος)
ΠΕΣ ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ / TELL THE UNSEEN

Παραλληλες δρασεις

  • Open call για ιστορίες περιστατικών που συνέβησαν στο δημόσιο χώρο

    Οι δημιουργοί θα υλοποιήσουν ανοιχτό κάλεσμα που απευθύνεται στους κατοίκους της πόλης των Χανίων ώστε να κατατεθούν ιστορίες – ως ηχητικά ή οπτικοακουστικά αρχεία – που συνέβησαν στους δρόμους της πόλης και έχουν μείνει στην μνήμη των ανθρώπων για προσωπικούς λόγους. Μικρά περιστατικά που συνέβησαν σε δημόσιο χώρο με ιδιαίτερη σημασία. Οι ιστορίες αυτές θα γίνουν τμήμα του τελικού έργου τέχνης-εικαστικού πρότζεκτ που θα παρουσιαστεί με θέμα τις ιστορίες των ανθρώπων και της πόλης μας.

  • Εκπαιδευτική δράση

    Το εκπαιδευτικό θα έχει ως θέμα την “Τέχνη από το Τεκμήριο” και θα παρουσιαστεί από τους συντελεστές του πρότζεκτ, εστιάζοντας στα δύο βασικά στοιχεία του έργου, την πόλη και τις ιστορίες των ανθρώπων. Θα αναπτυχθεί σε μορφή εργαστηρίου για ενήλικες.

Πληροφοριες

ΠΕΣ ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ / TELL THE UNSEEN
Εικαστική Έκθεση – Δράση

Περισσοτερα