Ολες οι εκδηλωσεις

2023. Χρονιά ορόσημο για το cine Κήπος

Το φετινό καλοκαίρι θα αποτελεί ορόσημο στη λειτουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου.
Η σύγχρονη μορφή του πανέμορφου Δημοτικού Κήπου συμπληρώθηκε ιδανικά με την ανανεωμένη εικόνα του cine Κήπος, μία εικόνα που αναδεικνύει και την πολύχρονη ιστορία του.
Η νέα φωτεινή επιγραφή με τον καλλιγραφικό τίτλο, ενσωματώνει πλέον το έτος ίδρυσης (1912) και θυμίζει πως το σινεμά μας είναι ο αρχαιότερος εν λειτουργία θερινός κινηματογράφος του κόσμου!
.
.
,

Το μικρο μουσείο στην είσοδο (σε επιμέλεια του Λευτέρη Λαμπράκη),
με την παλιά μηχανή προβολής ZENITH X 4000 H, μας συστήνει τον ιδρυτή Χαράλαμπο Σπανδάγο.

Το πρόγραμμα των φετινών προβολών (που επιμελήθηκε ο Λεωνίδας Μανωλικάκης), γεμάτο προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες, αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους, από ενημερωμένους σινεφίλ αλλά και όσους αναζητούν τις επιτυχίες που “σπάνε ταμεία”.
Η συνεργασία μας με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για άλλη μία χρονιά προσέφερε ξεχωριστές στιγμες με τέχνη κάτω από τα αστέρια.
.
Το κυλικείο του σινεμά απέκτησε ένα αγνό και φιλικό χαμόγελο, καθώς το φρόντισαν οι εργαζόμενοι του Κοι.Σ.Π.Ε του Ψυχιατρικού Τομέα, δίνοντας σε όλους μας μαθήματα ευγένειας.
.
Όλοι οι παραπάνω λόγοι έκαναν τις νύχτες στο cine Κήπος μοναδικές και έφεραν χιλιάδες φίλους στις προβολές.
14347 θεατές παρακολούθησαν τις 102 προβολές, σχεδον διπλάσιοι από πέρυσι. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ θεατών από το 2011 μέχρι σήμερα. Υπήρξαν αρκετά βράδια που τα καθίσματα αποδείχθηκαν ελάχιστα για τους φίλους του cine Κήπος.
.
Το καλοκαίρι του 2023 υπήρξε μια μοναδική περίοδος στη σύγχρονη ιστορία του Δημοτικού Κινηματογράφου, απόδειξη της φροντίδας μας για το σινεμά αλλά και της εμπιστοσύνης των Χανιωτών για το αγαπημένο θερινό της πόλης.
.
Σας ευχαριστούμε όλους
.
Ραντεβού το καλοκαίρι του 2024 στο cine Κήπος…

.
2023. Χρονιά ορόσημο για το cine Κήπος