Ολες οι εκδηλωσεις

Πύλη Sabbionara

Περιγραφη χωρου

Tα Ενετικά Τείχη των Χανιών κατασκευάστηκαν από τους Βενετούς για την άμυνα και την περιφρούρηση της πόλης. Οι Ενετοί, αρχικά, επισκεύασαν τα Βυζαντινά τείχη και οργάνωσαν πολεοδομικά την πόλη μέσα στα όριά τους. Ωστόσο, με την αύξηση του πληθυσμού και την επέκταση της πόλης εκτός οχυρωματικών έργων, το 1536 η πόλη οχυρώθηκε για μια ακόμη φορά σε σχέδια και επίβλεψη του διάσημου στα οχυρωματικά έργα Βερονέζου Μichele Sanmichielli, ενώ το 1563 νέες προσθήκες στα τείχη έκαναν οι G. Savorgan και ο ναύαρχος Renier. Τα Ενετικά τείχη κατασκευάστηκαν με τέσσερις προμαχώνες, πύργους κι εξωτερική τάφρο. Είχαν σχήμα σχεδόν τετράγωνο, κι εκτείνονταν σε μια περίμετρο 3085m, ενώ μια τάφρος μήκους 1942m, βάθους 10 και πλάτους 50m, εκτεινόταν παράλληλα με τα τείχη. Προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικοί οι προμαχώνες ενισχύονταν από μικρότερες κατασκευές, τους επιπρομαχώνες, που ήταν ένα επίπεδο πιο ψηλά από τους προμαχώνες. Ο προμαχώνας Sabbionara έχει ανακατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου από τους Τούρκους το 1686. Βρίσκεται στη νότια πλευρά και πάνω από την ενετική πύλη. Είναι κατασκευασμένος επί του ανατολικού αναχώματος των ενετικών τειχών και έχει περίπου ορθογώνια κάτοψη. Εξωτερικά είναι επενδυμένος από ισχυρή, επικλινή τοιχοποιία που φέρει δυο σειρές γείσο (cordoni). Η ανατολική του πλευρά είναι θεμελιωμένη πάνω στο τείχος (cortina).

Στη βορειοδυτική γωνία, υπήρχε προφυλαγμένη εσοχή που σχηματιζόταν από μια ημικυκλική κατασκευή (orecchione), στο βάθος της οποίας υπήρχε η είσοδος. Η πρόσβαση στο ανώτερο επίπεδο του προμαχώνα (πλατεία), πραγματοποιούνταν μέσω ενός κεκλιμένου επιπέδου (ράμπα), στην εσωτερική πλευρά του τείχους. Μια δεύτερη πρόσβαση στην πλατεία του προμαχώνα, πραγματοποιούνταν μέσω της μεταγενέστερης χτιστής σκάλας που υπήρχε στη νοτιοδυτική γωνία του προμαχώνα. Στο εσωτερικό του προμαχώνα υπήρχε η πλατεία που περιτειχιζόταν από στηθαίο (parapetto).

Πληροφοριες

Παροχες χωρου

  • Πρόσβαση ΑΜΕΑ

Τεχνικα χαρακτηριστικα χωρου

Διαχείριση Χώρου

Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Κατηγορίες εκδηλώσεων
  • Εκθεσιακός Χώρος
Τύπος χώρου

Υπαίθριος Χώρος

Επίπεδα

Ισόγειο

Παροχές
  • Πρόσβαση ΑΜΕΑ
Χωρητικότητα (άτομα)

Μέγεθος Χώρου (τ.μ.)

Mήνες Λειτουργίας

Ιανουάριος - Μάρτιος

Πρόσβαση οχημάτων παραγωγής στη σκηνή

Όχι

Καμαρίνια

Όχι

WC καμαρινιών

Όχι

Πρόσβαση ΑΜΕΑ στη σκηνή

Όχι

Κερκίδα

Όχι

Ίντερνετ

Όχι

Χώρος ταμείου

Όχι

Αυλαία

Όχι

Ανελκυστήρας

Όχι

Δυνατότητα streaming

Όχι

Κράτηση χώρου

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την εκδήλωση σας παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα ή απευθείας στο email [email protected]

    Άλλοι χώροι