Ολες οι εκδηλωσεις

Θέατρο

19 Μαΐου 2024

«Θέλω μια Χώρα»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης με την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου των μαθημάτων, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις των εργασιών των εργαστηρίων, που οργανώνει για 18η συνεχόμενη χρονιά,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του.

«Θέλω μια Χώρα»

Περιγραφή εκδήλωσης

Το «Θέλω μια χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη βασίζεται, κατά τον ίδιο τον συγγραφέα, «σε μια συνθήκη αβεβαιότητας, πρόκλησης και ανεδαφικότητας: μήπως η χώρα που έχουμε δεν είναι η κατάλληλη για να ζήσουμε και πρέπει να βρούμε μια καινούργια; Πάνω σε αυτή τη συνθήκη διαπλέκονται οι φωνές όσων καλούνται να διαμορφώσουν πλαίσια ζωής σε ένα έδαφος μεγάλων ασταθειών».

Το κείμενο του Φλουράκη είναι γραμμένο ως ένας συνεχής διάλογος ανάμεσα σε πρόσωπα που δεν είναι διακριτοί χαρακτήρες, στο έργο δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές. Στο «Θέλω μια χώρα» πρωταγωνιστεί η νεολαία, πρωταγωνιστούν οι φωνές όλων αυτών που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον, που αναζητούν μια χώρα-χώρο να στεγάσουν τα όνειρά τους. Ένα πλήθος νέων που απογοητευμένοι από την κρίση- όχι μόνο την οικονομική αλλά και την κρίση αξιών- αποφασίζουν να αναζητήσουν μια νέα χώρα, έναν τόπο διαφυγής.

– Πώς διαλύθηκαν όλα;
– Κάποια στιγμή διαλύονται όλα.
-Τόσο γρήγορα;
– Στα ξαφνικά.
– Αν μπαίναμε σ’ ένα πλοίο να φύγουμε…
– Να το σκάγαμε σαν τα ποντίκια;
– Δεν υπάρχει μέλλον για εμάς εδώ.

Συντελεστές

Συμμετέχουν: Ευτυχία Αθανασοπούλου, Μαρία Γαλανάκη, Μαρία Δρακάκη, Δέσποινα Μαρινάκη, Ειρήνη Μεγαλοοικονόμου, Αναστασία Μπουλιτσάκη, Κυριακή Παπανδρέου, Κωνσταντίνα Παρτσακουλάκη, Μιχάλης Σπινθουράκης

Χρήσιμα

Όλες οι παρουσιάσεις θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τμήμα 16-18 ετών (εμψυχώτρια Στελλίνα Ιωαννίδου) “Θέλω μια χώρα”, του Ανδρέα Φλουράκη,

Ημερομηνία: Κυριακή 19 Μαΐου

Tοποθεσία: Θέατρο «Δ. Βλησίδης»

Ώρα: 18:30 και 20:30