Ολες οι εκδηλωσεις

Θέατρο

18 Μαΐου 2024

«Περπατώ εις το Δάσος»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης με την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου των μαθημάτων, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις των εργασιών των εργαστηρίων, που οργανώνει για 18η συνεχόμενη χρονιά,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του.

«Περπατώ εις το Δάσος»

Περιγραφή εκδήλωσης

Τμήμα 13-15 ετών (εμψυχώτρια Αθηνά Μαθιουδάκη) “Περπατώ εις το δάσος” της Στέλλας Μιχαηλίδου, Σάββατο  18 Μαΐου, θέατρο «Δ. Βλησίδης» στις 18:30 και 20:30

 Μια κοπέλα σύγχρονη και μπερδεμένη βρίσκει ποια τελικά είναι σε ένα ερωτηματολόγιο και η απάντηση είναι: η Κοκκινοσκουφίτσα!! Ψάχνοντας να βρει θέση στο δικό της παραμύθι και να επαληθεύσει τη νέα της ταυτότητα, μπερδεύεται σε μια σειρά από τραγελαφικές καταστάσεις με πρωταγωνιστές ήρωες κλασικών παραμυθιών. Η ομάδα γίνεται ένας τρελός θίασος με ενορχηστρωτή τον Aφηγητή, που συνοδεύει την ηρωίδα σε ένα ταξίδι ενηλικίωσης και αυτογνωσίας.

Οι οργιαστικά Kακές Aδερφές της Σταχτοπούτας, ο φιλοσοφημένος μοναχικός περιπατητής Κοντορεβιθούλης, ο παραπλανητικός Πρίγκιπας Βάτραχος, ο ειλικρινής Μαγικός Καθρέπτης, η αυτάρεσκη Βασίλισσα της Χιονάτης και η Μάγισσα Μαμά τηςσυνθέτουν τα εμπόδια όπου μέσα τους βρίσκονται οι λύσεις! Αφήνοντας πίσω της την κακία, το φόβο, την παραπλάνηση, και όλα τα μεγεθυμένα χαρακτηριστικά των παραμυθο-ηρώων, έρχεται τελικά αντιμέτωπη με το δικό της παραμύθι. Μετά από όλα αυτά, έχει χάσει το κόκκινο σκουφί της, η γιαγιά δεν τη δέχεται στο παραμύθι και Λύκο, δεν έχει Λύκο! Γίνεται Κοκκινοσκουφίτσα χωρίς Λύκο; Το τέλος και η λύση της ιστορίας βρίσκεται κάπου εδώ, αλλά θα το κρατήσουμε για την ώρα μυστικό!

Το εργαστήριο περιπλανήθηκε μαζί με την Κοκκινοσκουφίτσα στην τέχνη του θεάτρου με ασκήσεις για τη φωνή, κίνηση, λόγο, ομαδικούς και ατομικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις εμπιστοσύνης, και συστήματος Jacques Lecoq.

 

Συντελεστές

Συμμετέχουν: Ιώβη Αναστάση, Γιασεμή Ιωάννα Ανδρουλάκη, Ουρανία Δρακάκη, Κωνσταντίνος Κακαβελάκης, Ειρήνη Λεμονιά, Δάφνη Μαυρογένη, Μελίνα Παδίλια, Κωσταντίνα Περουλάκη, Δήμητρα Σημανδηράκη, Ελένη Χαμίντι

Χρήσιμα

Όλες οι παρουσιάσεις θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.