Ολες οι εκδηλωσεις

16/04/2024


11:11

2

Θέατρο

27 Δεκεμβρίου 2022

Καλά Χριστούγεννα, αγαπητέ μου Τσάρλι

Θεατρικό έργο για εφήβους «Καλά Χριστούγεννα, αγαπητέ μου Τσάρλι» της Σοφιάννας Θεοφάνους, σε σκηνοθεσία Βαλεντίνας Παπαδημητράκη και παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. 

Καλά Χριστούγεννα, αγαπητέ μου Τσάρλι

Περιγραφή εκδήλωσης

Καλά Χριστούγεννα, αγαπητέ μου Τσάρλι

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, διοργανώνουν παράσταση, με το θεατρικό έργο για εφήβους «Καλά Χριστούγεννα, αγαπητέ μου Τσάρλι» της Σοφιάννας Θεοφάνους, σε σκηνοθεσία Βαλεντίνας Παπαδημητράκη και παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. 

Το έργο βασίστηκε σε πραγματικές ιστορίες ασυνόδευτων προσφύγων, οι οποίοι συμμετείχαν σε workshop που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2018-2019. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά το 2020.

Ένα αγόρι 15 και ένα κορίτσι 13 ετών «συναντιούνται» στη μέση του πουθενά. Ένας τοίχος ορθώνεται ανάμεσά τους, που τους εμποδίζει να δουν ο ένας τον άλλον. Μοιάζει απροσπέλαστος. Ωστόσο τα δύο παιδιά κάνουν μια αγωνιώδη προσπάθεια να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν αναμνήσεις και συναισθήματα, να ανταλλάξουν δώρα, να ονειρευτούν το αύριο. Το χιόνι πέφτει πυκνό. Τα παιδιά κρυώνουν. Θέλουν να βρεθούν μαζί, ν’ αγκαλιαστούν και να φύγουν παρέα για το άγνωστο. 

Εκπρόσωποι δυο κόσμων που πασχίζουν ν’ ανταμώσουν, τα δύο παιδιά καταφέρνουν να κάνουν την υπέρβαση. Ο κόσμος της προσφυγιάς από τη μια και ο κόσμος της ευμάρειας από την άλλη, με κοινό παρονομαστή όμως τη μοναξιά και τη βαθιά ανάγκη για επικοινωνία, συγκλείνουν σ’ ένα καινούριο σύμπαν, όπου κυριαρχούν η ανθρωπιά και η αγάπη.  

Συντελεστές

Συγγραφέας: Σοφιάννα Θεοφάνους
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Ξανθή Κόντου
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Κίνηση: Έλενα Σταυροπούλου
Φωτισμοί: Μιχάλης Σκουλάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κλειώ Κουτσουριδάκη
Φωτογραφίες: Γιώργος Αναστασάκης
Trailer – Video: Πάρης Χαμουρίκος

Ηθοποιοί: Μαρίνα Πανηγυράκη, Διονύσης Πιφέας

Χρήσιμα

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022
Ώρα: 12.00 και 18.00
Μεγάλο Αρσενάλι

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ