Ολες οι εκδηλωσεις

Συναυλίες

31 Αυγούστου 2022 - 31 Αυγούστου 2022

Συναυλία με τους Gadjo Dilo

Πριν από 10 χρόνια συναντήθηκαν έξι φίλοι με κοινή αγάπη για την gypsy jazz παράδοση. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Gadjo Dilo –πήραν το όνομά τους από…

Συναυλία με τους Gadjo Dilo

Περιγραφή εκδήλωσης

Πριν από 10 χρόνια συναντήθηκαν έξι φίλοι με κοινή αγάπη για την gypsy jazz παράδοση. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Gadjo Dilo –πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη ταινία του Tony Gatlif–, το συγκρότημα που κατάφερε, μέσα από τις διασκευές του, να συστήσει τη manouche μουσική στο ελληνικό κοινό και να το κάνει να την αγαπήσει.
10 χρόνια αργότερα. Ύστερα από δύο studio album με ξεχωριστές διασκευές που κάπου έχουμε σιγοτραγουδήσει οι περισσότεροι, αναρίθμητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και σημαντικές συνεργασίες, οι Gadjo Dilo αρχίζουν τις φετινές χειμερινές τους εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Στους σταθμούς του μουσικού ταξιδιού τους θα ακούσουμε αγαπημένα κομμάτια αλλά και καινούργια από το τρίτο τους album, το οποίο αποτελείται κυρίως από πρωτότυπες συνθέσεις του συγκροτήματος και κυκλοφορήσε το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Οι μελωδίες του πρωτεργάτη της gypsy jazz, Django Reinhardt, συναντιούνται με αυτές του Χιώτη και του Τσιτσάνη και δημιουργούν τον μοναδικό ήχο τους, αυτόν που οι ίδιοι αποκαλούν “Manouche De Grec”, παρασύροντας το κοινό στους ρυθμούς τους! Με τραγούδια μιας άλλης εποχής, οι Gadjo Dilo κάνουν τα μουσικά ραντεβού τους να αποκτήσουν ήχο τσιγγάνικης τζαζ με άρωμα Ελλάδας!
Οι Gadjo Dilo, η μπάντα που έχει γίνει συνώνυμο των ξεσηκωτικών live, με τη ξεχωριστή gypsy jazz μουσική τους, μας καλούν σε βραδιές βγαλμένες από άλλη εποχή, γεμάτες ρυθμό, τραγούδι και χορό το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Cine Studio!

Συντελεστές

Gadjo Dilo
Σωτήρης Πομόνης: Kιθάρα
Κώστας Μητρόπουλος: Kιθάρα
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: Βιολί
Γιώργος Τσιατσούλης: Ακορντεόν
Ηλιάνα Τσαπατσάρη : Φωνή
Γιώργος Ρούλος: Kοντραμπάσο

 

Χρήσιμα

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022
στον Προμαχώνα San Salvatore

Γενική Είσοδος στο Ταμείο: 12€
Προπώληση: 10€

Σημεία Προπώλησης : Πολυτεχνείο Καφέ