Ολες οι εκδηλωσεις

Συναυλίες

11 Σεπτεμβρίου 2022

M΄ama, non m΄ama – M’αγαπά, δεν μ’ αγαπά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλοι της Ιταλίας – Amici d’ italia, παρουσιάζει βραδιά όπερας και Ιταλικού τραγουδιού, με πρωταγωνιστές τα μέλη του συγκροτήματος Italian Lyric Ensemble, “M΄ama, non m΄ama – M’αγαπά, δεν μ’ αγαπά”.

M΄ama, non m΄ama – M’αγαπά, δεν μ’ αγαπά

Περιγραφή εκδήλωσης

“M΄ama, non m΄ama – M’αγαπά, δεν μ’ αγαπά”. Το ερωτικό τραγούδι από τον Μότσαρτ στον Μορικόνε. “Italian Lyric Ensemble”. Βραδιά Όπερας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Φίλοι της Ιταλίας – Amici d’ italia” , παρουσιάζει βραδιά όπερας και Ιταλικού τραγουδιού, στο Μεγάλο Αρσενάλι, με πρωταγωνιστές τα μέλη του συγκροτήματος : “Italian Lyric Ensemble”. “M΄ama, non m΄ama – M’αγαπά, δεν μ’ αγαπά”.
Μια συναυλία κλασικής μουσικής με την συνδιοργάνωση , της Πρεσβείας της Ιταλίας και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών που θα μας ταξιδέψει στο ερωτικό τραγούδι από τον Μότσαρτ μέχρι τον Μορικόνε.
Οι καλλιτέχνες μας ταξιδεύουν με ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό πρόγραμμα, βασισμένο στο ερωτικό τραγούδι, από τις αρχές του 18ου μέχρι το δεύτερο μισό του 20ού αι., διαμέσου του πλούσιου διεθνούς ρεπερτορίου , το «κλασικού» Ναπολιτάνικου τραγουδιού, μέχρι τη μουσική για τον κινηματογράφο και το «ελαφρύ τραγούδι».

Η περιοδεία του “Italian Lyric Ensemble” ταξιδεύει στην Ελλάδα στα πλαίσια των δράσεων του Ελληνοιταλικού Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας, με  συντονιστή τον, Έντσο Μπονάνο, Γενικό Γραμματέα του AIAL, ο οποίος έχει την επιμέλεια της τεχνικής διοργάνωσης, ενώ την καλλιτεχνική δ/νση έχει η Μαέστρο Σερένα Μαρότι.

 

Συντελεστές

Italian Lyric Ensemble (σχήμα του 2022)
Φεντερίκα Ράγια, σοπράνο
Καρλότα Μαλκουόρι, βιολί
Σοφία Κάσι, κλαρίνο
Σερένα Μαρότι, πιάνο

Συνδιοργάνωση : Σύλλογος Φίλοι της Ιταλίας.
Με την υποστήριξη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

 

Χρήσιμα

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα: 21:00
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Κ.Α.Μ.
Είσοδος Ελεύθερη.