Ολες οι εκδηλωσεις

Συναυλίες

21 Αυγούστου 2022

Λιθάρια Στο Χρόνο με την Ιωάννα Φόρτη

“Λιθάρια στο χρόνο” με την  Ιωάννα Φόρτη από το Φεστιβάλ Κρήτης.

Λιθάρια Στο Χρόνο με την  Ιωάννα Φόρτη

Περιγραφή εκδήλωσης

Το «Φεστιβάλ Κρήτης» που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, συνεχίζεται με την συναυλία “Λιθάρια στο χρόνο” με την Ιωάννα Φόρτη. Η συναυλία θα δοθεί στο Φρούριο Κουλέ στην Άπτερα Χανίων με την στήριξη του Δήμου Χανίων.
Η Ιωάννα Φόρτη, η αισθαντική ερμηνεύτρια με τη μοναδική ποιότητα φωνής και τη σπάνια εκφραστικότητα, έρχεται στην Κρήτη με αποσκευές το πλούσιο ρεπερτόριό της από τις συνεργασίες της με τους Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Λεοντή αλλά και νεότερους συνθέτες, την πολύχρονη εμπειρία της στο μουσικό θέατρο, τις δισκογραφικές της συμμετοχές και τους ευέλικτους πειραματισμούς της στα διαφορετικά είδη και τις μουσικές του κόσμου. Όχημά της μια ομάδα φίλων μουσικών, που μαζί «συνεργούν» σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με αφηγήσεις και προσωπικές εξομολογήσεις από τη μέχρι τώρα διαδρομή της στο τραγούδι.
Οι συνεργάτες: Μάνος Σαβιολάκης: Μπουζούκι, κιθάρα, πολίτικη λύρα, Δημήτρης Γιαννούλης: Ακορντεόν, Κώστας Κεχράκος: Κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, λαούτο, ακουστική κιθάρα.

Παράλληλη Δράση:
Πριν την έναρξη της συναυλίας, από τις 19.30 στον εσωτερικό χώρο του Φρουρίου θα παρουσιάζεται σε επανάληψη «Λούπα», τρισδιάστατη αναπαράσταση του Φρουρίου Κουλέ που βρίσκεται στην περιοχή Άπτερα Χανίων, όπως ήταν πριν από τις πρόσφατες εργασίες συντήρησης- αποκατάστασης. Το πρότζεκτ είναι μέρος της πτυχιακής εργασίας του Τσιράκη Μιχάλη στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων και υλοποιήθηκε στο Multimedia Content Lab του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δρ. Αθανασίου Μαλάμου και το προσφέρουν ευγενικά για να προβληθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης.

Συντελεστές

Ιωάννα Φόρτη

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης
Με Την Υποστήριξη Του Δήμου Χανίων.

 

 

Χρήσιμα

φρούριο Κουλέ στην Άπτερα Χανίων
Κυριακή 21 Αυγούστου 2022
Ώρα:
9.00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Χωρίς Κρατήσεις Θέσεων.