Ολες οι εκδηλωσεις

Συναυλίες

31 Ιουλίου 2022

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Έναρξη των Γιορτών Ρόκκας

Εννέα χρόνια μετά την, ιστορική πια, πρώτη διοργάνωση, που έδωσε πνοή σε αυτή την μικρή κοιτίδα της Κρήτης και του χάρτη, οι «χειροποίητες» Γιορτές Ρόκκας…

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Έναρξη των Γιορτών Ρόκκας

Περιγραφή εκδήλωσης

Εννέα χρόνια μετά την, ιστορική πια, πρώτη διοργάνωση, που έδωσε πνοή σε αυτή την μικρή κοιτίδα της Κρήτης και του χάρτη, οι «χειροποίητες» Γιορτές Ρόκκας επιστρέφουν ξανά το 2022 πιο ώριμες και δυναμικές από ποτέ. Ενεργό και αποφασιστικό ρόλο και φέτος παίζουν οι δυο πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών, που διοργανώνουν τις μουσικές, θεατρικές, εικαστικές εκδηλώσεις και τις ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις. Η πλατεία και το καφενείο του χωριού, ο περήφανος αρχαιολογικός χώρος Ρόκκας Κισσάμου, το ζεστό φαγητό που φιλεύουν οι κάτοικοι επισκέπτες και δημιουργούς, τα σκιερά δέντρα της Κεράς, οι πέτρες που έχουν τόση ιστορία, οι θεατές που βιώνουν τη μοναδική εμπειρία από χώρο σε χώρο, η μουσική στην πανσέληνο, τα γέλια από τα εργαστήρια, τα έργα τέχνης, και βέβαια οι συμμετέχοντες, όλοι θα δώσουν ραντεβού και φέτος στην Ρόκκα και την Κερά Χανίων.

Τελετή Έναρξης – Συναυλία Ελένης Τσαλιγοπούλου

Το 2022, όπως κάθε χρόνο, η Τελετή Έναρξης των Γιορτών Ρόκκας θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα στην πλατεία της Ρόκκας, σηματοδοτώντας τη συνάντηση που περιμέναμε όλο το χρόνο!

H Ελένη Τσαλιγοπούλου μας προσκαλεί αυτό το καλοκαίρι στη «Λαϊκή βραδινή». Μία συναυλία γεμάτη σπουδαία τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει! Μαζί της έξι σημαντικοί δεξιοτέχνες μουσικοί και δημιουργοί μουσικής, γνώστες και ανανεωτές του είδους: Ο Μανώλης Πάππος στο μπουζούκι, ο Γιάννης Παπαγεωργίου στη λαϊκή κιθάρα και το τραγούδι, ο Σάκης Καρακώστας στο βιολί , ο Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Άγης Παπαπαναγιώτου στο κοντραμπάσο, ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, την ποιότητα και το μεγάλο ταλέντο του.

Αφορμή για τη δημιουργία του συγκεκριμένου προγράμματος ο νέος δίσκος που ετοίμασε η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τραγούδια του πολύ αγαπημένου της συνθέτη Απόστολου Καλδάρα, ένα όνειρο ετών για εκείνη που επιτέλους πραγματοποιήθηκε.

Η προετοιμασία αυτού του δίσκου την ώθησε να εξερευνήσει ακόμη περισσότερο τους δρόμους του λαϊκού, του ρεμπέτικου αλλά και του σύγχρονου λαϊκότροπου τραγουδιού.
Και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται τώρα στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο και προχωρούν στο μέλλον, αλλά και με νεότερα τραγούδια που εντάσσονται στο κλίμα, μέσα από την φρέσκια «ανάγνωση» και τις ερμηνείες μιας πληθωρικά ταλαντούχας ομάδας. Αυτό το καλοκαίρι, «Λαϊκή βραδινή», με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους εμπνευσμένους φίλους της να μας προσκαλούν να αφεθούμε στη ζεστασιά των πιο αγαπημένων τραγουδιών και να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα, πάνω και κάτω από τη σκηνή!

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2022, δίνουμε ραντεβού με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στην πλατεία της Ρόκκας στις 21:00, σε μία «Λαϊκή βραδινή», με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους εμπνευσμένους φίλους της!

Γιατί στις Γιορτές Ρόκκας, σε δύο εβδομάδες μαζεύεται τόσο φως που φτάνει να φωτίσει ολόκληρο χειμώνα.

Συντελεστές

Φωνή: Ελένη Τσαλιγοπούλου
Μπουζούκι: Μανώλης Πάππος
Κιθάρα – Φωνή: Γιάννης Παπαγεωργίου
Βιολί: Σάκης Καρακώστας
Κρουστά: Βαγγέλης Καρίπης
Ηλεκτρική Κιθάρα: Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου
Κοντραμπάσο: Άγης Παπαπαναγιώτου
Ηχοληψία: Τάκης Σπυρόπουλου
Φωτισμοί: Νεκταρία Εμμανουηλίδου
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Φωτογραφίες: Γιώργος Γερανιός
Φωτογραφία Γιάννη Παπαγεωργίου: Απόστολος Γκρίνιας

Official Link: https://www.facebook.com/eleni.tsaligopoulou

Management – Οργάνωση Παραγωγής: PROSPERO, www.prospero.com.gr

Συνδιοργανωτές: Υπουργείο Πολιτισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς “Η Αντωνούσα”, Δήμος Κισσάμου, Δήμος Πλατανιά .

Χρήσιμα

Πλατεία Ρόκκας
31 Ιουλίου 2021
Ώρα: 21:00
Τιμή εισιτηρίου στην Είσοδο: 15€

Παιδιά έως 12 ετών η Είσοδος είναι Δωρεάν.

Προπώληση: 12€

www.giortesrokkas.gr
www.facebook.com/giortesrokkas
www.instagram.com/giortesrokkas

Σημεία προπώλησης:
Παντοπωλείο ‘Mikro Typos Καπνός Γεύσεις’ – Κίσσαμος, Ηρώων Πολυτεχνείου 151- 2822022150
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) – Χανιά, Πλατεία Κατεχάκη, 2821034200
Librairie Απέναντι από Πνευματικό Κέντρο