Ολες οι εκδηλωσεις

25/06/2024

04/09/2022

22:03

2

Συναυλίες

4 Σεπτεμβρίου 2022

«ο Μίκης αφηγείται…» (συναυλία) | Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2022

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Κορυφαίου Συνθέτη, ο τόπος του, τιμώντας τη Μνήμη του, αναβαθμίζει το «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης» το οποίο πραγματοποιείται από το 2015 στα Χανιά.

«ο Μίκης αφηγείται…» (συναυλία) | Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2022

Περιγραφή εκδήλωσης

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Κορυφαίου Συνθέτη, ο τόπος του, τιμώντας τη Μνήμη του, αναβαθμίζει το «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης» το οποίο πραγματοποιείται από το 2015 στα Χανιά.
Μια διεθνής διοργάνωση σχεδιασμένη να προσεγγίζει το σύνολο των πτυχών της προσωπικότητας του Μίκη. Τον Λαϊκό, τον Κλασικό, τον Λυρικό, τον Στοχαστή, τον Δημιουργό που τολμούσε!
Αυτό είναι το Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης, από τα τέλη Αυγούστου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων.

Συντελεστές

Διοργάνωση:
Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ
Παγκρήτιος Σύλλογος «Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη»
Οργάνωση Παραγωγής: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

 

Χρήσιμα

Φεστιβαλικές Εκδηλώσεις

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα: 21:00
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Συναυλία: «ο Μίκης αφηγείται…»
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Κεχράκος
Ερμηνεία τραγουδιών: Ιωάννα Φόρτη
Με την συνδρομή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ)

Μια παράσταση για τον Μίκη Θεοδωράκη γεμάτη από σελίδες ιστορίας της νεότερης Ελλάδας, όπως ο ίδιος τις αφηγείται, πλαισιωμένες από μουσικές και τραγούδια του, ζωντανά εκτελεσμένες από τετραμελές μουσικό σύνολο και γυναικεία φωνή. Μια αμιγώς ακουστική εμπειρία, που φιλοδοξεί να θυμίσει στους παλαιότερους, να πληροφορήσει τους νεότερους, να προβληματίσει, να συγκινήσει, να ενώσει. Ο Μίκης Θεοδωράκης αυτοβιογραφείται. Κάνει μια κατάδυση στο χρόνο και τις μνήμες του και αφηγείται γεγονότα και συναισθήματα που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του και καθόρισαν την καλλιτεχνική και πολιτική πορεία του. Τι μπορεί να σημαίνει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη για τις γενιές που έρχονται; Τον Μίκη Θεοδωράκη δεν τον χαρακτήριζε μόνο η απέραντη αλήθεια της μουσικής του, μα και η επιστημονική του κατάρτιση και ο λόγος του, γραπτός και προφορικός. Αυτό μας ενέπνευσε για την σύλληψη της αρχικής ιδέας. Να μοιραστούμε δηλαδή μαζί με την μουσική του και τις σκέψεις του, τη ματιά του, τα βιώματα του, που είναι με μοναδικό τρόπο αλληλένδετα με τη μουσική του.
Με ένα πολυκάναλο sound installation σύστημα, θα δημιουργείται ένα ξεχωριστό ηχητικό περιβάλλον με ηχογραφήματα της φωνής του.

Η προσέλευση θα γίνεται με Δελτία Δωρεάν Εισόδου,
ηλεκτρονικά από το www.chania-culture.gr,
παραλαβή από το Μεγάλο Αρσενάλι, Δευτέρα – Σάββατο 10:00-14:00.