Ολες οι εκδηλωσεις

25/06/2024

09/11/2023
10/11/2023

22:32

2

Μουσική

9 Νοεμβρίου 2023 - 10 Νοεμβρίου 2023

Ανοιχτά Πανιά 2023 – Crossroad

Μουσική περφόρμανς
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης & Γιώργης Μανωλάκης

Ανοιχτά Πανιά 2023 – Crossroad

Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης προσκαλεί τον Γιώργη Μανωλάκη σε μία μουσική συνομιλία με τόπο συνάντησης τα Χανιά. Πρωτότυπες συνθέσεις των δύο μουσικών ερμηνεύονται με έμφαση στη συνύπαρξη των διαφορετικών μουσικών ειδών. Ο χαρακτηριστικός ήχος του Κρητικού λαούτου του Γιώργη Μανωλάκη, επενδύεται από το κλασικό ηχόχρωμα του κουαρτέτου εγχόρδων και το σύγχρονο ήχο ενός jazz πιάνο τρίο, υπό την ανατρεπτική ενορχηστρωτική ματιά του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη. Η Κρητική παραδοσιακή μουσική, η κλασική μουσική και ο τζαζ αυτοσχεδιασμός, συναντώνται στην Κρήτη, όπου η μοναδική γεωγραφική της θέση την καθιστά σταυροδρόμι των διαφορετικών πολιτισμών και μουσικών ιδιωμάτων. Οι συνθέσεις και τα τραγούδια των δύο Κρητών δημιουργών ερμηνεύονται με σεβασμό στα διαφορετικά μουσικά ιδιώματα και εξερευνούν νέους μουσικούς δρόμους με σύγχρονη ματιά.

Σύνδεσμοι:
Crossroad 
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης 
Γιώργης Μανωλάκης 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

Εκπαιδευτική δράση για ενήλικες γύρω από το μουσικό έργο.

Ο τρόπος δημιουργίας του μουσικού έργου αποτελεί, εν δυνάμει, αντικείμενο μελέτης στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης. Η λειτουργική σχέση των διαφορετικών ρυθμολογιών, αρμονιών και μελωδικών αναπτύξεων, καθώς κι οι μουσικές αναφορές που έχουν πρωτεύοντα ρόλο στην δημιουργία του μουσικού έργου εφόσον αναλυθούν, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και εξέλιξης του τρόπου ερμηνείας της μουσικής.
Η εκπαιδευτική δράση διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα:

-Με τη μορφή σεμιναρίου, όπου θα αναλυθεί η μέθοδος και η δομή του μουσικού έργου. Θα παρουσιαστούν μουσικά παραδείγματα από μέλη της ορχήστρας ή και το σύνολο της ορχήστρας και θα αναλυθεί εμπράκτως και με μουσικούς όρους το σκεπτικό και η δομή του μουσικού έργου.

Ημερομηνία και ώρες σεμιναρίου: Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, 19:00-21:00
Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσεων στο email: [email protected]

Η δράση απευθύνεται σε μουσικούς από όλα τα επίπεδα και όλα τα είδη μουσικής, αλλά και σε ένα μουσικόφιλο κοινό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από την μουσική.

-Με τη μορφή ανοιχτής συζήτησης με το κοινό, μετά την παρουσίαση του μουσικού έργου, με τους βασικούς συντελεστές της μουσικής παράστασης.
Ημερομηνία ανοιχτής συζήτησης: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

Συντελεστές

Μουσική σύνθεση: Γιώργης Μανωλάκης, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
Ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
Μουσικοί: Κώστας Παναγιωτίδης (βιολί), Παναγιώτης Τζιώτης (βιολί), Τάνια Χαριτοπούλου (βιόλα), Δημήτρης Τραυλός (τσέλο), Ντίνος Μάνος (μπάσο), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Γιώργης Μανωλάκης (λαούτο – φωνή), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα κρουστά)

Εκτέλεση παραγωγής: APPARAT ATHEN

Χρήσιμα

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής της μουσικής περφόρμανς:
Πέμπτη 9 – Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023
Ώρα: 20:30
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Διάρκεια μουσικής περφόρμανς: 60-65 λεπτά
Χώρος διεξαγωγής μουσικής περφόρμανς: Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Ελεύθερη είσοδος με κρατήσεις θέσεων στο Chania Culture.