Ολες οι εκδηλωσεις

Μουσική Παράσταση

18 Σεπτεμβρίου 2023

Τα Ερωτικά Παντός Καιρού

Το Μουσικό Σύνολο Vamos δημιούργησε μια σπονδυλωτή μουσική παράσταση. 

Τα Ερωτικά Παντός Καιρού

Περιγραφή εκδήλωσης

Ο έρωτας αποτελούσε πάντα το κύριο θέμα όλων των μορφών έκφρασης της Τέχνης, με τη Μουσική, ίσως, να πρωτοστατεί σε μεγάλα ερωτικά έργα. Το Μουσικό Σύνολο Vamos δημιούργησε μια σπονδυλωτή μουσική παράσταση. 

Πέντε θεματικές ενότητες, με κοινό χαρακτηριστικό στο περιεχόμενο τους, τον έρωτα: Χατζηδάκης, Ρετρό, Ρεμπέτικα, Σύγχρονα, Λυρικά

Δύο ερμηνεύτριες και ένας ερμηνευτής, με ξεχωριστό και διαφορετικό ύφος, παραθέτουν μια εναλλαγή συναισθημάτων και ακουσμάτων.

Η μαγεία, ο πόθος, η λαγνεία, η τρυφερότητα, τα πάθη της ψυχής και του σώματος που φέρνει μαζί του ο έρωτας, η επιθυμία για βαθιά ένωση και ό,τι εμποδίζει την πραγμάτωσή της, ο πόνος της αποστέρησης, της εγκατάλειψης, του χωρισμού, οι ενοχές, οι τύψεις – αλλά και το τελικό άξιον εστί του έρωτα.

Ένα πρόγραμμα με μερικά από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια – κάθε εποχής –, απρόσμενες διασκευές μα και αγαπημένα ελληνικά, ερμηνευμένα μοναδικά, που θα μας μείνει αξέχαστο.

Το Μουσικό Σύνολο Vamos ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια στον Βάμο της Κρήτης, ένα χωριό στη μέση της διαδρομής Χανιά – Ρέθυμνο με μεγάλη ιστορία στον πολιτισμό εδώ και πολλά χρόνια.

Ο αρχικός πυρήνας ήταν μια παρέα μουσικών που άρχισε να πειραματίζεται στα ηχοχρώματα της συμφωνικής ορχήστρας και στο πάντρεμα αυτού του ήχου με διάφορα είδη μουσικής. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και η αποδοχή του κόσμου πολύ μεγάλη. Με το πέρασμα του χρόνου η παρέα μεγάλωσε. Το μικρό σύνολο έγινε ορχήστρα. Προστέθηκαν νέα μέλη μόνιμοι κάτοικοι σε διάφορες γωνιές της Κρήτης και οι εμφανίσεις άρχισαν να ξεφεύγουν τα τελευταία χρόνια από τα όρια του νησιού. 

Πολλοί αξιόλογοι ερμηνευτές κατά καιρούς συνεργάστηκαν σε συναυλίες του μουσικού συνόλου (Ιωάννα Φόρτη, Τάσος Αποστόλου, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Θοδωρής Βουτσικάκης, κ.ά.)

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής εμπιστεύτηκε τον οπερατικό του «Ερωτόκριτο» για να ξαναγραφτεί σε συναυλιακή μορφή όλο το έργο και να παρουσιαστεί σε συνεργασία με τον συνθέτη σε πολλά μέρη και πολιτιστικές διοργανώσεις ανά την Ελλάδα.

Κορυφαία στιγμή του Vamos ήταν η εμφάνιση στη Λυρική Σκηνή με το έργο Τριλογία του Μίκη σε συνεργασία με τον Βαθύφωνο Τάσο Αποστόλου και τη μεσόφωνο Άννα Κώτη. Στόχος όλης της ομάδας του Vamos είναι η συνεχής καλλιτεχνική αναζήτηση, οι συνεργασίες με καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και η όσο γίνεται μεγαλύτερη αποδοχή από το κοινό.

Συντελεστές

Το Μουσικό Σύνολο Vamos σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του Θανάση Παπαθανασίου.

Η Ορχήστρα

Φλάουτο: Ειρήνη Βούζη

Κλαρινέτο: Κώστας Κανέλλος

Τρομπέτα: Βαγγέλης Κανέλλος

Ευφώνιο: Theo Kraaijvanger

Τύμπανα: Ηλίας Κοντούδης

Κιθάρα: Πρόδρομος Καραδελόγλου

Πιάνο: Νίκος Φραγκιαδάκης

Βιολί: Έλενα Ορμυλιώτου, Λευτέρης Βαϊγκούσης, Xριστίνα Πασχάλη, Όλγα Παπαδημητρίου, Φοίβη Κουνδουράκη, Επίκουρος Τριανταφυλλίδης, Ελευθερία Χαρκοφτάκη, Lauri Hamalainen, Νίκος Μαρακάκης, Tjarda Terpstra

Τσέλο: Δέσποινα Βαϊγκούση, Bernard Klein, Αικ. Σαραντινού

Μπάσο: Δημήτρης Νίκογλου

Ερμηνείες: Αλεξία Κατσανεβάκη, Πρόδρομος Καραδελόγλου, Ευσταθία Παπαδοπούλου

Χρήσιμα

18/9/23  20:00 Δημοτικός Κήπος (Θερινό Σινεμά), Ελεύθερη Είσοδος

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων)

Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ