Ολες οι εκδηλωσεις

14/04/2024

01/06/2023
02/06/2023

08:45

2

Εκθεση

1 Ιουνίου 2023 - 2 Ιουνίου 2023

Coolτούρα

Η έκθεση υλοποιείται στο πλαίσιο του σχολικού Σχεδίου Δράσης του 1ου ΓΕΛ Χανίων «Πολιτιστική δράση εξωστρέφειας: Δημιουργία έκθεσης με μουσειολογικές παραμέτρους» υπό τον συντονισμό της…

Coolτούρα

Περιγραφή εκδήλωσης

Η έκθεση υλοποιείται στο πλαίσιο του σχολικού Σχεδίου Δράσης του 1ου ΓΕΛ Χανίων «Πολιτιστική δράση εξωστρέφειας: Δημιουργία έκθεσης με μουσειολογικές παραμέτρους» υπό τον συντονισμό της καθηγήτριας Μαρίας Στρατινάκη για το 2022-2023.
Η δράση αποσκοπεί στη διάχυση των ιδεολογικών και καλλιτεχνικών ανησυχιών των εφήβων στην κοινωνία, καθώς και στη διευκόλυνση της ατομικής έκφρασης μέσω δόκιμων τρόπων επικοινωνίας από τον χώρο της τέχνης και της επιμέλειας εκθέσεων τέχνης.
Η οργάνωση της έκθεσης στοχεύει ιδιαίτερα στην εμπλοκή των μαθητών με φορείς, οι οποίοι εντέλει εξοικειώνονται με τη σχολική πραγματικότητα και ευαισθητοποιούνται ως προς τα μέλη της.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ποπ-αρτ φωτογραφικές θεάσεις του εφηβικού πορτρέτου, ποιητικές εικονοσυνθέσεις, εικαστικές συνεργασίες σε καμβά με μεικτές τεχνικές και εννοιολογικές προσεγγίσεις της τέχνης.

Συντελεστές

1ο ΓΕΛ Χανίων
Στη δράση συμμετέχουν οι μαθητές:
Αλιζότι Λουσιάνα, Ανδριανίδη Ιωάννα, Αντωνογιαννάκης Ιωάννης, Δουλγεράκη Μαρία, Ζντράβκοβα-Βέλτσεβα Χιμένα, Καμηλάκης Ιωάννης, Κανιούρας Γεώργιος, Καυκαλάκης Αντώνιος, Κόικου Κατερίνα, Κοσμαδάκη Μαρία, Κοτζαμαπασάκη Εμμανουέλα, Λενταράκη Σταυρούλα, Μάινγκοτ Αδριανός, Μαρνελάκη Ιωάννα, Μίτεβα Βασίλκα, Μουσουράκη Δήμητρα, Μυλωνά Αναστασία, Νταουντάκη Αικατερίνη, Πλοκαμάκη Δέσποινα, Πλοκαμάκη Δήμητρα, Χωλοπούλου Βαϊα, Φαντριδάκη Σοφία.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη Β.Γ. για την προφορική της μαρτυρία στο έργο «Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον» και την κατάθεση ψυχής.

Η έκθεση δεν θα ήταν δυνατό να υλοποιηθεί χωρίς τη συνδρομή των:
Δήμου Χανίων, που παραχώρησε δωρεάν τον χώρο έκθεσης.
-κ. Κοτζαμπασάκη Δημήτρη, τον οποίο ευχαριστούμε για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και τη συνδρομή του στην τεχνική επεξεργασία φωτογραφικού υλικού.

Χρήσιμα

Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
Ώρες: 18.00 – 22.00
Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.