Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις

21 Ιανουαρίου 2023

Πολυπολιτισμική Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Πολυπολιτισμική Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται διεθνώς το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου και φέτος με αφορμή το γεγονός, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων φιλοξενεί μια μεγάλη γιορτή…

Πολυπολιτισμική Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα Πολυπολιτισμικής Ημέρας Παιδικού Βιβλίου γιορτάζουν τα 10 χρόνια δημιουργίας του θεσμού.

Η Πολυπολιτισμική Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται διεθνώς το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου και φέτος με αφορμή το γεγονός, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων φιλοξενεί μια μεγάλη γιορτή βιβλίου με αναγνώσεις παιδικών βιβλίων σε 10 γλώσσες.

Συγκεκριμένα, σκοπός της δράσης είναι να διαβαστούν παραμύθια στην πρωτότυπη γλώσσα γραφής τους, βιβλία από την Γαλλία, την Γερμανία, την Δομινικανή Δημοκρατία, την Ελλάδα, τις Η.Π.Α., το Ισραήλ, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Σλοβακία και την Τσεχία, όπου στη συνέχεια θα μεταφραστούν στα ελληνικά και στα αγγλικά για τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

Μετά την ανάγνωση θα ακολουθήσουν διάφορες δραστηριότητες και ζωγραφική για τα παιδιά, με έμπνευση τα βιβλία που θα διαβαστούν.

Χρήσιμα

Σάββατο 21 Ιανουαρίου
Ώρα: 13:15

Στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.