Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις

29 Μαΐου 2024

Επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

Επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο

Περιγραφή εκδήλωσης

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Η θεραπεία του καρκίνου απαιτεί την συνεργασία πολλών ιατρικών ειδικοτήτων. Σε πολλές μορφές καρκίνου η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία οδηγεί στην μείωση της θνητότητας και πολλές φορές στην ίαση, ιδιαιτέρως στον καρκίνο του μαστού.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Παράρτημα Χανίων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων- Δημοτική Ενότητα Σούδας και την 7η ΥΠΕ, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 18.30, στον πρώην Δημαρχείο Σούδας, Υπηρεσία Δόμησης (Πολύκεντρο) στη Σούδα Χανίων.

Συντελεστές

Εκλεκτοί ομιλητές είναι :

Ο κ. Χαράλαμπος Κουρούσης, Παθολόγος – Ογκολόγος, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα : «Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία».

Η κ. Χαρά Αντωνίου, Γενική Χειρουργός, MD, PhD Χειρουργός Μαστού, με θέμα: «Καρκίνος μαστού – πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση».

Ο κ. Λεωνίδας Φουντουλάκης, Φυσικοθεραπευτής, εξειδικευμένος στην MLD-CDT, μέλος ΑΠΛΕΣΟ, με θέμα: «Λεμφοίδημα σε ογκολογικούς ασθενείς και ολοκληρωμένη αποσυμφοριτική θεραπεία».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ