Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις

14 Ιουλίου 2022

Ελληνο-Aυστριακή Μουσική Συνάντηση

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου συναντάει τους Young wind Masters την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Φρούριο Φιρκά! Η συναυλία, που διοργανώνεται στο πλαίσιο…

Ελληνο-Aυστριακή Μουσική Συνάντηση

Περιγραφή εκδήλωσης

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου συναντάει τους Young wind Masters την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Φρούριο Φιρκά!

Η συναυλία, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης, εντάσσεται σε κύκλο εκδηλώσεων με στόχο τον διάλογο ανάμεσα σε Αυστριακούς και Έλληνες νέους μουσικούς και την ενίσχυση της φιλίας μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας, η οποία θα εκφραστεί μέσα από τη μουσική αλληλεπίδραση και τη συνδημιουργία. Στους ευρύτερους στόχους αυτού του προγράμματος, που εκπονήθηκε από κοινού από την Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας, είναι και η στήριξη νέων μουσικών στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καριέρα ως καλλιτέχνες. Έτσι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης, η Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. και το 12μελες μουσικό σύνολο “Young Wind Masters” από το Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, θα πραγματοποιήσουν τέσσερις συναυλίες σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

Μ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στο φιλόμουσο κρητικό κοινό να απολαύσει υψηλής ποιότητας μουσικές ερμηνείες από τον χώρο της κλασικής μουσικής, με νέους και ιδιαίτερα ταλαντούχους μουσικούς κυρίως από τη Βιέννη και την Κρήτη.

Το πρόγραμμα

Α΄ Μέρος

“Young Wind Masters” – Διάρκεια 40΄

1) A.Dvorak, Serenade
2) Ch. Gounod, Petite Symphonie
3) Mozart, Zauberflöte Ouverture
4) Kurt Schmid, Galopp

Β΄ Μέρος

ΣΟΝΚΔΗ & “Young Wind Masters” – Διάρκεια 37′

1) Oboe Concerto in D minor, S.Z799 Μarcello, Alessandro
2) Sinfonia Concertante in B-Dur für Oboe, Fagott, Violine und Cello + Orchester J. Haydn

Μουσική Διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

Συντελεστές

Διοργάνωση : Περιφέρεια Κρήτης

Υπο την αιγίδα : Αυστριακή Πρεσβεία Αθήνας

Με τη συνεργασία : Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ