Ολες οι εκδηλωσεις

25/06/2024

05/09/2022
18/09/2022

21:45

2

Εκδηλώσεις

5 Σεπτεμβρίου 2022 - 18 Σεπτεμβρίου 2022

Chaniartoon 6η έκδοση

Η 6η έκδοση του Chaniartoon, θα πραγματοποιηθεί 5 με 18 Σεπτεμβρίου του 2022 στα Χανιά. Θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ παράλληλες δράσεις θα…

Chaniartoon 6η έκδοση

Περιγραφή εκδήλωσης

Η 6η έκδοση του Chaniartoon, θα πραγματοποιηθεί 5 με 18 Σεπτεμβρίου του 2022 στα Χανιά. Θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους χώρους, όπως στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος», στην πύλη Σαμπιονάρα, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, στο Εργαστήριο Σκίτσου Χανίων, αλλά και σε πολλούς εξωτερικούς χώρους. Η γενική θεματική του φεστιβάλ είναι ο ήχος και η μουσική.

Το φεστιβάλ κινείται σε 3 άξονες.
Ο πρώτος άξονας είναι η σύγχρονη εικονογράφηση, το κόμικ, το σκίτσο και η γελοιογραφία. Σε αυτό το πεδίο, θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Η έκθεση αποκτά φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αποτελεί μια καλλιτεχνική εγκατάσταση στην οποία ο θεατής παράλληλα με την ανάγνωση των εικαστικών έργων, θα έχει και ηχητικά/μουσικά ερεθίσματα για μεγαλύτερη εμβύθιση. Η πρωτότυπη αυτή έκθεση που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο φεστιβάλ, έχει σκοπό να ταξιδέψει και εκτός της πόλης των Χανίων. Παράλληλα θα φιλοξενηθούν 80 καλλιτέχνες, σε ένα τριήμερο Artist Alley, στο οποίο θα μιλήσουν και θα διαδράσουν με το κοινό.

Ο δεύτερος άξονας είναι το animation. Σε αυτό το πεδίο θα προβληθούν πολλές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο (περισσότερες από 100 χώρες). Οι καλλιτέχνες που θα βραβευτούν από το φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στα Χανιά, ενώ θα συμμετέχουν και στα βραβεία κοινού, όπου θα έχουν και την ευκαιρία να παρουσιάσουν ζωντανά την δουλειά τους.

Ο τρίτος άξονας είναι αυτός της τεχνολογίας. Το Chaniartoon είναι το πρώτο φεστιβάλ που εισήγαγε εσωτερικές παραγωγές Εικονικής και Επαυξημένης πραγματικότητας. Στο φετινό φεστιβάλ θα παρουσιαστούν κόμικ εικονικής πραγματικότητας που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Παράλληλα στην πύλη Σαμπιονάρα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, comic/animation ειδικά σχεδιασμένο για να προβληθεί σε μια καινοτόμα οθόνη 270 μοιρών. Στον άξονα αυτό έχουμε εισάγει και το game design, μια σύγχρονη μορφή αφήγησης και τέχνης.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιούνται πολλές παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια. Το σύνολο των δράσεων του φεστιβάλ είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Χρήσιμα

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους χώρους, όπως στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος», στην πύλη Σαμπιονάρα, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, στο Εργαστήριο Σκίτσου Χανίων, αλλά και σε πολλούς εξωτερικούς χώρους.

5 με 18 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες/Πρόγραμμα/Εγγραφές σε Workshops: www.chaniartoonfest.gr