Ολες οι εκδηλωσεις

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά ΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ *!

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 09.09.22  τα  2  από τα 3  ανοιχτά δωρεάν   δεκαήμερα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται  στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων  με την αποκλειστική  υποστήριξη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ στο πεδίο ΘΕΑΤΡΟ και στο πεδίο ΦΥΣΗ -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ .

Ειδικότερα στο θέμα ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο θέατρο μέσα από  θεατρικές τεχνικές, αλλά και  με όλες τις μορφές τέχνης με επένδυση και προτεραιότητά   στην προσωπική έκφραση  κάθε παιδιού,  δόθηκε η  ευκαιρία στους συμμετέχοντες της ομάδας,  να ασχοληθούν και να βιώσουν τον Μινωικό πολιτισμό. Γυρνώντας το χρόνο χιλιάδες χρόνια πίσω, πραγματοποιήθηκε ένα βιωματικό ταξίδι στα μινωικά χρόνια. Βήμα – βήμα τα παιδιά προσέγγισαν  σταθμούς  του  μινωικού πολιτισμού ξεδιπλώνοντας προσωπικούς κώδικες έκφρασης και επικοινωνίας Αποτέλεσμα του γοητευτικού ταξιδιού το παιχνίδι με τη  σκιά τους και  η εξοικείωση τους  με εναλλακτικούς καλλιτεχνικούς κώδικες  . Στο θεατρικό δρώμενο που θα παρουσιαστεί σήμερα με την παρουσία των γονέων  όλα τα παιδιά θα είναι πρωταγωνιστές !

Εμψυχώτρια Μαρία Αρχοντάκη

Ειδικότερα στο θέμα  ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

. Τα εργαστήρια σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, αφού υπήρξε μεγάλη συμμετοχή παιδιών, (25 παιδιά, 10 – 12 ετών), τα οποία έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι μαθητές απόλαυσαν τις δράσεις αυτές, αφού συνεργάστηκαν σε ομάδες, κατασκεύασαν, έπαιξαν, δημιούργησαν μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον του Μουσείου Σχολικής Ζωής. Στόχος του προγράμματος ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τη φύση, να καταλάβουν τα οφέλη της, να αλληλεπιδράσουν μαζί της, αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την επιβίωσή τους, στο βουνό, στη θάλασσα, στο δάσος….

Εμψυχωτής: Δημήτριος Καρτσάκης

 

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά  ΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ *!