Τύπος:Μετάδοση Θέατρο | Όπερα

Χώρος:Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

Ημ/νια:Δευτέρα, 07 Σεπ 2020

Ωράρια

Ώρα Έναρξης: 21:00

Τιμές

Γενική Είσοδος: 10€

Πληροφορίες

Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Ο Όμιλος Antenna σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, συνδέει το κοινό των Χανίων με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης και παρουσιάζει το έργο του Richard Bean One Man, Two Guvnors” («Υπηρέτης δύο αφεντάδων»), βασισμένο στο “The Servant of Two Masters, ένα έργο του 1743 στο είδος της «Κομέντια ντελ άρτε», του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα Carlo Goldoni. Τα τραγούδια της παράστασης είναι του Grant Olding.

Από το National Theatre of London στον ΚΗΠΟ | Υπηρέτης δύο αφεντάδων | Richard Bean | Εκδήλωση Χανιά NTL | Φωτογραφία παράστασης | Photo @ Johan PerssonΤο "One Man, Two Guvnors" είναι μια γρήγορη, ξεκαρδιστική φάρσα, συνοδευόμενη από το συγκρότημα skiffle μουσικής “The Craze” που ακολουθεί τα δυο μπερδεμένα πεπρωμένα του Francis Henshall. Άφραγκος και αιώνια πεινασμένος, ο Francis βρίσκεται ξαφνικά να δουλεύει για δύο αφεντικά. Το πρώτο του αφεντικό είναι ο Roscoe Crabbe, ένας «γκάνγκστερ περιωπής» του Λονδίνου ο οποίος, κατά τα φαινόμενα, έρχεται στο Μπράιτον για να διεκδικήσει χρήματα που του οφείλει ο Charlie Clench, πατέρας της αρραβωνιαστικιάς του. Όμως, σύντομα αποδεικνύεται ότι ο “Roscoe” είναι, στην πραγματικότητα, η δίδυμη αδερφή του, Rachel Crabbe, μεταμφιεσμένη. Ο Roscoe δολοφονήθηκε από τον φίλο της Rachel, Stanley Stubbers, και εκείνη θέλει τα χρήματα για να εγκαταλείψουν τη χώρα μαζί με τον Stanley.
Δυστυχώς για τον Francis, το δεύτερο του αφεντικό είναι ο Stanley, ο οποίος δεν γνωρίζει ότι η Rachel βρίσκεται στο Μπράιτον. Ο Stanley κρύβεται από την αστυνομία και περιμένει να συναντηθεί ξανά με τη Rachel. Για να μην τον ανακαλύψουν και για να κερδίσει χρήματα και από τα δύο αφεντικά, ο Francis δεν πρέπει να αφήσει να συναντηθούν η Rachel και ο Stanley. Για βοηθηθεί στις προσπάθειές του, ο Francis καταφεύγει στο κοινό και συχνά φέρνει ανυποψίαστους θεατές στη σκηνή για να κάνουν τη δουλειά του γι' αυτόν.
Εν τω μεταξύ, η αρραβωνιαστικιά του Roscoe και κόρη του Charlie, Pauline Clench, πρέπει να κρατήσει το μυστικό της μεταμφίεσης της Rachel, διακινδυνεύοντας τη μελλοντική της ευτυχία με τον πρωτάρη ηθοποιό Alan Dangle.
Καθώς ο κόσμος του Francis βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο χάος και τα μπερδέματα, οι προσπάθειές του να γοητεύσει τη Dolly, λογίστρια του Charlie, φαίνονται να πηγαίνουν στραβά και πρέπει να της αποδείξει ότι είναι ένας καλός, έντιμος άνθρωπος. Πιστεύοντας ότι ο Stanley είναι νεκρός, η Rachel παρατάει τελικά τη μεταμφίεσή της, αλλά σύντομα ξαναβρίσκεται με τον φίλο της. Η κανονικότητα τελικά αποκαθίσταται καθώς ο Francis σχεδιάζει να πάρει τη Dolly για διακοπές στη Μαγιόρκα, η Pauline και ο Alan τα ξαναβρίσκουν και η Rachel με τον Stanley αποφασίζουν να παντρευτούν και να παραδοθούν στην αστυνομία. Το «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» είναι μια φασαριόζικη φάρσα, η οποία συχνά σπάει τον τέταρτο τοίχο, καθώς ο Francis χρησιμοποιεί τη βοήθεια πρόθυμων και απρόθυμων θεατών στην προσπάθειά του να υπηρετήσει «δύο αφέντες» και τελικά να καταφέρει να γεμίσει την κοιλιά του.

Σκηνοθεσία: Nicholas Hytner
Πρωταγωνιστούν: James Corden, Oliver Chris, Jemima Rooper, Fred Ridgeway, Claire Lams, Suzie Toase

Η παράσταση μεταδίδεται με Ελληνικούς υπότιτλους.