Τύπος:Έκθεση

Χώρος:Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Διοργάνωση:Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

Ημ/νια:Δευ, 01 Ιουλ 2019 - Τετ, 24 Ιουλ 2019

Ωράρια

Ώρα Έναρξης: 11:00

Ώρα Λήξης: 21:00

Τιμές

Ελεύθερη Είσοδος

Πληροφορίες

Ο Θανάσης Λάλας δημιουργεί από το «Τίποτα» έναν Κόσμο της φαντασίας, μια πραγματικότητα που υπήρχε αλλά αγνοούσαμε, φανερώνει το υπόλοιπο ενός κόσμου με εργαλείο την Τέχνη, συναντάει αυτό που υπάρχει στην απέναντι πλευρά, αυτό που υπάρχει πέρα από το όριο μιας καθημερινότητας που συνεχώς στενεύει αντί να ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στο όνειρο που διεκδικεί μια άλλη πραγματικότητα.
Ο εικαστικός Θανάσης Λάλας, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο πλήξης και κατάθλιψης σε όλη την επικράτεια, δημιουργεί μια χώρα, έναν τόπο, ιδανικό για διακοπές. Δημιουργεί μια απόλαυση δουλεύοντας, μια δυνατότητα συνεργασίας όλων, ένα πεδίο συμμετοχής που χτυπάει θανάσιμα το «μόνος» και φυτεύει μια ελπίδα στο «εμείς ζούμε με όλους για όλους»!
Ένα διαδραστικό δρώμενο που σκοπό έχει να αφηγηθεί τον ρόλο και την σημασία της Τέχνης στην εποχή μας.
Ο Θανάσης Λάλας, ζωγραφίζει, μπροστά στα μάτια όλων, παραμυθένιους κόσμους, που επεμβαίνουν στην αδιάφορη πραγματικότητα.

Παρόν ο ίδιος (από τις 11:00 μέχρι τις 21:00 καθημερινά) μέσα στον χώρο της έκθεσης (στο ισόγειο του ΚΑΜ στο Παλιό Λιμάνι). Δέκα ώρες ημερησίως ο Θανάσης Λάλας, προσπαθεί να «ταΐσει» το «τίποτα» της ζωής μας, με «κάτι». Κι όλα αυτά, με την συνδρομή του ανώνυμου συνδημιουργού, με τους πολίτες και τους επισκέπτες των Χανίων.
Στο δρώμενο θα έχουμε την έκτακτη συμμετοχή σε διάφορες άλλες παράλληλες δράσεις, συγγραφέων, δημοσιογράφων, μουσικών και άλλων καλλιτεχνών, που παρουσιάζουν την ίδια περίοδο τη δουλειά τους στα Χανιά, ή σημαντικών παραγόντων της πόλης.

Το διαδραστικό δρώμενο θα μεταδίδεται online διαδικτυακά από συγκεκριμένη διεύθυνση και κάποια βράδια το δρώμενο θα επεκταθεί και στον τοίχο του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», μετατρέποντας ένα κομμάτι του Παλιού Λιμανιού σε μια βίντεο εγκατάσταση χάρμα οφθαλμών.

Ταυτοχρόνως εντός του κτιρίου θα μπορούν οι καθημερινοί επισκέπτες να δουν για πρώτη φορά μια Video-Art εγκατάσταση με τίτλο: «POV (POINT OF VIEW):90”»
(CHARLOTTE RAMPLING, ARTHUR MILLER, JANE BIRKIN, DIANE VON FURSTENBERG, AKRAM KHAN, MARINA ABRAMOVICH, ISABELLA ROSSELINI, GILBERT AND GEORGE... για 90 δευτερόλεπτα στα Χανιά)
Επίσης βιογραφικά ντοκιμαντέρ με τους: Ζάχα Χαντίντ, Φίλιπ Ροθ, Σιμόν Πέρες, Sir Σον Κόνερι, Τζων Νας, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ντόρις Λέσινγκ κ. α.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, ώρα 19:00