Μία ιδιόμορφη φωτογραφική έκθεση από τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Χανίων

16-27 Ιουνίου 2021
10:00 - 21:00
Κατάλληλο για όλους
Μοιράσου το με φίλους!

Πληροφορίες

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων παρουσιάζει μία ιδιόμορφη φωτογραφική έκθεση με τίτλο:

«Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας»

Ο chef Ιωσήφ Πετρώφ δημιούργησε εικόνες γαστρονομικής τέχνης (non recipies – άνευ συνταγής) εμπνευσμένες από ένα ελεύθερο κείμενο της Στέλλας Κουτσουπάκη, σχετικό με την Επανάσταση του ΄21.

Πρόκειται για 21 καλλιτεχνικές δημιουργίες που φωτογράφισε ο Διογένης Παπαδόπουλος, τοποθετημένες  σε  «στρατιωτική παράταξη».

Στην αίθουσα θα ακούγεται σε λούπα το κείμενο μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες (ελληνικά,  γαλλικά) με μουσικό υπόβαθρο, μουσική σύνθεση ειδικά για την περίσταση από τον συνθέτη-πιανίστα Πάνο Γιαμπουλντάκη.

Σε ένα  πίνακα θα είναι  σχεδιασμένος ο  αριθμός 200, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αφήσει την σκέψη του ή ένα σχέδιο της έμπνευσής του.

Η έκθεση ξεκινά στις 16 Ιούνιου του 2021  στις 19.30, με προσκεκλημένο τον  γαστρονόμο   Ηλία Μαμαλάκη και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου  (ΚΑΜ). 

Την επιμέλεια έχει  Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος - Ιστορικός τέχνης.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της  Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτο Ελλάδος. 

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα με Κυριακή 10:00-14:00 και 19:00-22:00.

 
Περισσοτερα