με τον Ανδρέα Μανωλικάκη, τ. Πρόεδρο του Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης  και Δια Βίου Μέλους του Actors Studio.

20-25 Ιουνίου 2022
16:29 - 21:00
Κατάλληλο για όλους
Μοιράσου το με φίλους!

Πληροφορίες

Master Class Υποκριτικής 2022
με τον Ανδρέα Μανωλικάκη, τ. Πρόεδρο του Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης  και Δια Βίου Μέλους του Actors Studio.

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ διοργανώνουν  τον Ιούνιο 2022,  Master Class Υποκριτικής για απόφοιτους και σπουδαστές Δραματικών Σχολών, καθώς και βασικά μέλη θεατρικών ομάδων, που κατοικούν στην Κρήτη ή έχουν Κρητική καταγωγή.

Η  διδασκαλία   του  Ανδρέα  Μανωλικάκη  βασίζεται στο Σύστημα του Stanislavski και την 
Μέθοδο του Actors Studio.

Το  Master  Class  περιλαμβάνει  πρακτική εφαρμογή πάνω σε σκηνές και μονολόγους, ανάλυση αποσπασμάτων από κλασικά και σύγχρονα  θεατρικά  κείμενα, σύντομη αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξη του Συστήματος Stanislavski.

Επιπλέον οι  συμμετέχοντες  θα  έχουν  την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μια από τις θεμελιώδεις  διαδικασίες  της  Μεθόδου  για την εκπαίδευση του ηθοποιού.

Το Master Class Υποκριτικής θα πραγματοποιηθεί στο
Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης”
20 - 25 Ιουνίου 2022, ώρα 16.30 - 21.00

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ
και είναι εφικτή μόνο μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης που θα βρείτε ΕΔΩ
και κατόπιν έγκρισή της αιτήσεως από τον διδάσκοντα.
Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων : 31/5/2022


Ο Ανδρέας  Μανωλικάκης είναι Δια Βίου μέλος του Actors Studio καθώς και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Είναι τέως Πρόεδρος (2006-2020) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος  Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης, όπου είναι καθηγητής σκηνοθεσίας και υποκριτικής, καθώς και Πρόεδρος του τμήματος σκηνοθεσίας. 
Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου στις Η.Π.Α., στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στη Ρουμανία. Επίσης έχει δώσει διαλέξεις με θέματα: Στανισλάφσκι και Βαχτάνγκοφ, το  Actors Studio, η Μέθοδος Υποκριτικής, η «Μέθοδος» και η Σκηνοθεσία. 

Ως  σκηνοθέτης και ηθοποιός εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Στους  σημαντικούς σταθμούς  περιλαμβάνονται: Σκηνοθεσία: «Porte Close» της Ν. Darmon, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού (ΤΕP)  – «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, στο Actors Studio. Υποκριτική: «Breaking  the  Code» του  Hugh Whitemore στο  Broadway, με πρωταγωνιστή τον Sir Derek Jacobi.

Το 1983 ίδρυσε τον θεατρικό οργανισμό «Νέα Ελληνική Σκηνή της Νέας Υόρκης», όπου σκηνοθέτησε και έπαιξε σε έργα  του ελληνικού ρεπερτορίου στην Νέα Υόρκη και άλλες Πολιτείες των Η.Π.Α.
Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο «Βαχτάνγκοφ Μαθήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής» του Νικολάι Γκόρτσακοφ, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα, το 1997.

Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και κάτοχος διπλώματος MAITRISE DE THEATRE από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού VIII-Vincennes. Έχει επίσης κάνει σπουδές στη Διεθνή Σχολή Μιμικής του Marcel Marceau στο Παρίσι.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης συμπεριλαμβάνεται στα βιογραφικά αρχεία του Marquis Who’s Who για την συνεισφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης.

Για τον Ανδρέα Μανωλικάκη έχουν πει:

*Έλλεν Μπέρστυν (πρόεδρος του  Actors  Studio, ηθοποιός  βραβευμένη  με Όσκαρ, Τόνι και  Έμμυ):  «Ο  Ανδρέας Μανωλικάκης κατανοεί τη δουλειά του Στανισλάφσκι και του Βαχτάνγκοφ καλύτερα από κάθε δάσκαλο ή αναλυτή από την εποχή που ο Λη Στράσμπεργκ δίδασκε στο Actors Studio.»

*Άρθουρ Πεν (πρώην Πρόεδρος του Actors Studio, Σκηνοθέτης βραβευμένος με Τόνι, τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ): «Θεωρώ τον Ανδρέα Μανωλικάκη ένα από τα πιο οξυδερκή και προικισμένα μέλη του Actors Studio»

 
Περισσοτερα