Τύπος:Έκθεση

Χώρος:Πύλη Σαμπιονάρα

Ημ/νια:Τρι, 10 Σεπ 2019 - Τετ, 25 Σεπ 2019

Ωράρια

Πρωινή Ώρα Έναρξης: 11:00

Πρωινή Ώρα Λήξης: 14:00

Απογευματινή Ώρα Έναρξης: 19:00

Απογευματινή Ώρα Λήξης: 22:00

Τιμές

Ελεύθερη Είσοδος

Πληροφορίες

Ιριδισμοί 2019

Ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ» συνδιοργανώνουν την Ετήσια΄Εκθεση Εικαστικής Δημιουργίας του Συλλόγου, με τίτλο ΙΡΙΔΙΣΜΟΙ 2019, που είναι φέτος αφιερωμένη στη Φύση και το Περιβάλλον, στην Πύλη της Άμμου (Sabbionara), καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις με το ίδιο θέμα και στον ίδιο χώρο.
Πρόγραμμα:

  • Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. – Επίσημα Εγκαίνια της Έκθεσης.
  • Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. – Παράσταση Καραγκιόζη με το Νίκο Μπλαζάκη, με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και το μαύρο σύννεφο», για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της ΙΡΙΔΑΣ.
  • Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ - «Φύση, η Τέχνη του Θεού». Ποίηση και λόγος, με παράλληλη προβολή εικόνων και βίντεο. Τα ποιητικά κείμενα αποδίδει η δικηγόρος κ. Ρόζα Μοτάκη–Κονταδάκη. Συνδέσεις - συντονισμός: Ζ. Σημανδηράκη.
  • Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. – Μουσική εκδήλωση. Η Ζαχαρένια Σημανδηράκη (φωνή) και ο Στέλιος Γαζιώτης (πλήκτρα - ενορχήστρωση) παρουσιάζουν τραγούδια με στοιχεία από τη Φύση.

Η Έκθεση και οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου UNESCO και είναι με ελεύθερη είσοδο.

Ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ», με μια πορεία δημιουργίας και προσφοράς για πάνω από μια εικοσαετία (1997 – 2019), έχει καταξιωθεί και συμβάλλει στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου, συνεισφέροντας τις όποιες δυνάμεις του στο οικοδόμημα του Πολιτισμού μας, έχοντας και τη συμπαράσταση φίλων, συμπολιτών, αλλά και θεσμικών φορέων, που εκτιμούν την προσπάθεια της «Ίριδας» και τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει τα θέματα της Τέχνης. Εκτός της έκθεσης ΙΡΙΔΙΣΜΑΤΑ κάθε Μάρτιο στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, οι ΙΡΙΔΙΣΜΟΙ, η μεγάλη έκθεση του Συλλόγου κάθε καλοκαίρι, αποτελεί ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός. Έτσι και φέτος διοργανώνονται οι ΙΡΙΔΙΣΜΟΙ 2019, με έργα Αναλογικής και Εικαστικής Φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Κεραμικής, Κολλάζ, Ζωγραφικής σε μετάξι, πέτρα και γυαλί, Ξυλογλυπτικής, Πορσελάνινες κούκλες και Διακοσμητικές Καλλιτεχνικές κατασκευές.

Επίσημα Εγκαίνια: 11.09.19, 20:30

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ