Α´ Παρουσίαση στην Ελλάδα Liquid Staging Installation από τον Αστέρη Κούτουλα

11 Δεκεμβρίου 2021
21:00 - 23:00
Κατάλληλο για όλους
Είσοδος Ελεύθερη
Μοιράσου το με φίλους!

Πληροφορίες

Η «χωροποίηση του φιλμ» ως βάση για νέες μορφές παραστάσεων και θεαμάτων: Μία μουσική. Τέσσερεις ταινίες. Μια νέα Live- Εμπειρία.
Θα παρουσιαστούν τέσσερις ταινίες που θα προβάλλονται ταυτόχρονα, όλες βασισμένες στην ηχογράφηση της ίδιας μουσικής όπερας της Ηλέκτρας από τον Μίκη Θεοδωράκη. Οι τέσσερις ταινίες θα προβληθούν σε τέσσερις οθόνες σε τέλειο συγχρονισμό με τη μουσική "ELECTRA '21".

Ο κινηματογράφος, το μπαλέτο και η εικαστική εγκατάσταση «παντρεύονται» με το μοναδικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη στην παράσταση “Electra 21”, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στον χώρο του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης».

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του HOF, όπου ο Έλληνας σκηνοθέτης πήρε στις 31.10.2021 το βραβείο“Hans-Vogt-Filmpreis”, το οποίο απονέμεται σε κινηματογραφιστές που διακρίνονται για την καινοτομία, την υψηλή ποιότητα και ιδίως την αξία που αποδίδουν στη μουσική επένδυση των ταινιών τους.
 

Η “Electra 21” είναι μια έμπνευση του Αστέρη Κούτουλα, μουσικού παραγωγού, συγγραφέα και σκηνοθέτη, ο οποίος ζει στη Γερμανία και συνόδευε τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1987 έως το 2016 σε πολλά ταξίδια. Με την κάμερα του μαγνητοσκόπησε πρόβες, συναυλίες, ηχογραφήσεις, παραγωγές όπερας και μπαλέτου, καθώς και προσωπικές συναντήσεις του καλλιτέχνη σε όλο τον κόσμο.
 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Goethe-Zentrum Χανιά σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ.

 
Περισσοτερα