Τύπος:Κινηματογράφος

Χώρος:Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

Ημ/νια:Παρ, 13 Σεπ 2019 - Κυρ, 15 Σεπ 2019

Ωράρια

Ώρα Έναρξης: 20:30

Τιμές

Ελεύθερη Είσοδος

Πληροφορίες

3ο Chaniartoon
Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικ & Animation

Το Chaniartoon είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην τέχνη του κόμικ, της εικονογράφησης και του κινουμένου σχεδίου. Για 3η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το διάστημα 13 με 22 Σεπτεμβρίου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών, προβολές ταινιών animation, workshops και παρουσιάσεις!

Στο κομμάτι του animation συμμετέχουν περισσότερες από 60 διαφορετικές χώρες, ενώ στο εκθεσιακό κομμάτι 53 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Για πρώτη χρονιά φέτος, 20 από τους καλλιτέχνες θα βρίσκονται στα Χανιά το τελευταίο 3ήμερο του φεστιβάλ (20-22 Σεπτεμβρίου) εκθέτοντας τις προσωπικές δουλειές τους και συζητώντας με το κοινό.

Το Chaniartoon καινοτομεί για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο, πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο με μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Μέσα από την επίσημη εφαρμογή του φεστιβάλ που θα κυκλοφορήσει αρχές Σεπτέμβρη, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να διαδράσουν με αυτήν με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Πρόκειται για μια εφαρμογή, μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μέσα από την κάμερα του κινητού τους 50+ καλλιτέχνες της έκθεσης να παρουσιάζονται, αλλά και μία ποικιλία από 3d γραφικά.

Πρόγραμμα:

13 Σεπτεμβρίου: Εγκαίνια του Φεστιβάλ, με ειδική εκδήλωση στον θερινό κινηματογράφο «Κήπος», με προβολή βραβευμένων ταινιών, live αφηγήσεις παραμυθιών με την Λιλή Λαμπρέλη, βίντεο animation με τον Λευτέρη Ελευθερίου.
14-15 Σεπτεμβρίου: Προβολές ταινιών animation από όλο τον κόσμο στον χώρο του θερινού κινηματογράφου «Κήπος».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα στο χώρο του ΚΑΜ (16-22 | 09).

Το πλήρες πρόγραμμα αλλά και τα νέα του φεστιβάλ μπορείτε να τα διαβάσετε στην διεύθυνση chaniartoonfest.gr
και στο facebook/chaniartoon.fest

Σας περιμένουμε στη γιορτή αυτή.

Διοργάνωση: Πολικός Αστέρας
Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ