Τύπος:Έκθεση

Χώρος:Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Ημ/νια:Δευ, 16 Σεπ 2019 - Κυρ, 22 Σεπ 2019

Ωράρια

Ώρα Έναρξης: 10:00

Ώρα Λήξης: 23:00

Τιμές

Ελεύθερη Είσοδος

Πληροφορίες

3ο Chaniartoon
Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικ & Animation

Το Chaniartoon είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην τέχνη του κόμικ, της εικονογράφησης και του κινουμένου σχεδίου. Για 3η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το διάστημα 13 με 22 Σεπτεμβρίου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών, προβολές ταινιών animation, workshops και παρουσιάσεις!

Στο κομμάτι του animation συμμετέχουν περισσότερες από 60 διαφορετικές χώρες, ενώ στο εκθεσιακό κομμάτι 53 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Για πρώτη χρονιά φέτος, 20 από τους καλλιτέχνες θα βρίσκονται στα Χανιά το τελευταίο 3ήμερο του φεστιβάλ (20-22 Σεπτεμβρίου) εκθέτοντας τις προσωπικές δουλειές τους και συζητώντας με το κοινό.

Το Chaniartoon καινοτομεί για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο, πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο με μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Μέσα από την επίσημη εφαρμογή του φεστιβάλ που θα κυκλοφορήσει αρχές Σεπτέμβρη, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να διαδράσουν με αυτήν με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Πρόκειται για μια εφαρμογή, μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μέσα από την κάμερα του κινητού τους 50+ καλλιτέχνες της έκθεσης να παρουσιάζονται αλλά και μία ποικιλία από 3d γραφικά.

Μετά τις εκδηλώσεις στο Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπος (13/9 |15/9), το φεστιβάλ συνεχίζεται στο ΚΑΜ (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου) με το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής:

16-22 Σεπτεμβριου : Έκθεση Κόμικ-Σκίτσου-Εικονογράφησης σε όλο τον χώρο του ΚΑΜ.
16-19 Σεπτεμβρίου : Απογευματινές προβολές ταινιών animation μικρού μήκους από όλο τον κόσμο στην πάνω αίθουσα του ΚΑΜ.
20 Σεπτεμβρίου : Παρουσίαση του βιβλίου "Συλλέκτης" του σκιτσογράφου Soloup (αίθουσα ΚΑΜ).
21 Σεπτεμβριου : Προβολή βραβευμένων ταινιών του φετινού φεστιβάλ, και live ψηφοφορία για το βραβείο "καλύτερης ταινίας κοινού" (αίθουσα ΚΑΜ).
20 -22 Σεπτεμβρίου : Artist Alley με 20 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, θα υπάρξουν μια σειρά από εργαστήρια τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, από τους : Αντώνη Νικολόπουλο (Soloup), Μαρία-Στέλλα Ζεάκη, Σπύρο Γιαννακόπουλο, Λιλή Λαμπρέλη, Έλενα Κολοβού.

Το πλήρες πρόγραμμα αλλά και τα νέα του φεστιβάλ μπορείτε να τα διαβάσετε στην διεύθυνση chaniartoonfest.gr
και στο facebook/chaniartoon.fest

Σας περιμένουμε στη γιορτή αυτή.

Διοργάνωση: Πολικός Αστέρας
Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ