Ολες οι εκδηλωσεις

Επανάθεσις (epanathesis)

Στις 5 Ιουνίου, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, προχώρησε στην υλοποίηση του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Επανάθεσις (epanathesis), που είχε σχεδιαστεί το 2022 από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων.

Πρόκειται για την ανάρτηση λογοτεχνικών μηνυμάτων και κειμένων πάνω σε παράνομες διαφημιστικές ταμπέλες που είχαν αφαιρεθεί από τον δημόσιο χώρο από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Χανίων κατά το παρελθόν, ανακυκλώθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν με στόχο να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση ανάμεσα στους περαστικούς.

Οι ταμπέλες επιστρέφοντας σε έναν νέο κύκλο χρήσης, «φιλοξενούν» κείμενα λογοτεχνών, αποσπάσματα από ποιητικά έργα, ερωτήματα που ζητούν απόκριση ξαφνιάζοντας τον διαβάτη στον δημόσιο χώρο.

Οι περαστικοί θα συναντήσουν μηνύματα γύρω από χώρους πολιτισμού, όπως το Θέατρο Βλησίδη και το αμφιθέατρο Λενταριανών (εργατικές κατοικίες), στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων στα Νεροκούρου, δίπλα σε εμβληματικά σημεία, όπως ο Ρωσικός στρατώνας, σε ανοιχτούς χώρους και σε πάρκα, όπως το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας αλλά και στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τη μουσειοπαιδαγωγό – interior designer Ελίνα Μαυρομμάτη

 

Επανάθεσις (epanathesis)