“Σημεία Αναχώρησης: Μια φυγοκεντρική Ανθρωπογεωγραφία”

Έκθεση με έργα από τους εικαστικούς Μιχάλη Κιούση και Δημήτρη Κόκορη

Φρούριο Φιρκά (Αίθουσες Ορόφου), Χανιά, 9 - 25 Ιουλίου 2021

Έκθεση με επιτοίχια έργα των εικαστικών Μιχάλη Κιούση και Δημήτρη Κόκορη πραγματοποιείται στο Φρούριο Φιρκά (Αίθουσες Ορόφου), στα Χανιά, 9 - 25 Ιουλίου 2021. Την επιμέλεια έχει η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος-Ιστορικός Τέχνης.

Οι δύο δημιουργοί χαρακτηρίζονται από τις συνεχείς μετακινήσεις τους ανά την υφήλιο. Σε αυτήν την παρουσίαση της δουλειάς τους μας ξανασυστήνουν εικόνες και αναφορές, που στην καθημερινότητά μας θα φάνταζαν ακόμη και αμελητέες. “Κουβαλάνε μαζί και τα παιχνίδια τους”, πολιτισμικές, εθνολογικές και ανθρωπολογικές αναφορές από τα μέρη όπου ταξίδεψαν, ερωτήσεις και αινίγματα από τις απρόβλεπτες περιπλανήσεις του μυαλού.

Σε ένα νησί των άκρων και των συνεχών αλλαγών, η έκθεση αυτή αποτελεί φυσική συνέπεια.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, τις δύο Παρασκευές 16 και 23 Ιουλίου 2021, (ώρα έναρξης 10πμ και διάρκεια 3 με 4 ώρες), οι καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν Εργαστήρι Σχεδίου στο ιστορικό λιμάνι των Χανίων, “Urban Sketching in Chania: Κατά πόσο ο περιβάλλων χώρος διαμορφώνει το έργο ενός καλλιτέχνη”, που θα αφορά άτομα κάθε ηλικιακής ομάδας και επιπέδου, στο σχέδιο και τη ζωγραφική.

Είσοδος ελεύθερη. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά.

Ώρες επίσκεψης της έκθεσης: 10:00-14:00 και 19:00-22:00